19 / 04 / 2024

Midyat'a Engelsiz Yaşam Merkezi inşa ediliyor!

Midyat'a Engelsiz Yaşam Merkezi inşa ediliyor!

Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı tarafından, Mardin' in Midyat ilçesine, engelli ve kimsesiz çocukların yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla ' Engelsiz Yaşam Merkezi ' yapılıyor...



Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı tarafından, Mardin'in Midyat ilçesine, engelli ve kimsesiz çocukların yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla 'Engelsiz Yaşam Merkezi' yapılıyor. Mardin yolu üzerinde yapımına başlanan 48 kişi kapasiteli merkez inşaatında incelemelerde bulunun Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, inşaat çalışmasına devam edilen sosyal tesisin çok amaçlı kullanılmasının düşünüldüğünü söyledi. 

Kaymakam Bingöl, "2015 yılı içerisinde inşaatının tamamlanması ve hizmete girmesini bekliyoruz" dedi. 

Midyat Engelliler Derneği Başkanı Abaulhakim Yıldız da, engelliliğin toplumun bir gerçeği olduğunun unutmaması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Devletimizin gücü, bu alanda yetişmiş uzmanlarımız ve yeni fiziki mekanlarla engellerin en az seviyeye indirilmeye çalışılması önemlidir. 

Başımıza ne gelirse, zor günlerimizde bize destek verenlerin olacağını bilmemiz, sorunlarımız için başvuracağımız kurumların olduğunu bilmemiz bizi rahatlatır, güven verir. Bu çalışmaya destek verenlere ve yapılmasında katkısı olanlara teşekkür ediyoruz."


Bizim Gazete


Geri Dön