29 / 03 / 2024

Midyat'ta turist oranı yüzde 500 arttı!

Midyat'ta turist oranı yüzde 500 arttı!

Midyat, turizm alanında altın yılını yaşıyor. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 500' lük bir turist artışı olduğunu belirten Midyatlı esnaflar turizm artışı nedeniyle hallerinden gayet memnunlar.



"Tarihin ve hoşgörülerin diyarı" olarak bilinen ve  ilçede Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ermeni  ve  Yezidilerin yaşadığı  Midyat,  turizm alanında altın yılını yaşıyor. Geçtiğimiz yıla oranla  % 500 bir turist artışı olduğunu belirten Midyatlı esnaflar çok mutlu. Mardin'in  tarih ve kültür  bakımından  en zengin ilçelerinden birisi olarak kabul edilen Midyat'ta Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice, Ermenice ve azda olsa Zazaca dillerinin konuşulduğunu  gören yerli, yabancı turistler "Bu kadar muhteşem bir dil ve din  varlığını  dünyanın hiçbir ülkesinde görmek mümkün değildir" dediler.


Camilerdeki ezan sesiyle, Manastır ve Kiliselerin çan seslerinin yan yana okunduğu ve çalındığı Midyat'ta; tarihi zenginliklere  başta Konukevi, Deyrulumur Manastırı ve Meryem Ana Kilisesi'ne hayran kalan turistler, özellikle kendine has özelliği olan Midyat Telkari gümüşçülüğünü çok beğendiklerini  belirttiler.


Midyat çarşısını gezen  yerli, yabancı turistler özellikle Faytonları tercih ettiler. Turistler "Bizler İzmir'den ve İstanbul'dan gurup halinde geldik. Keşke gurup halinde değil de kendimiz gelseydik. Çünkü  ilçeyi  ve tarihi köylerini gezmek, görmek için bir, iki gün yetmez. En az bir hafta kalacak şekilde gelmek gerekir. Çarşıdaki  Telkari satan dükkanlar,  mahalli  yemekler, Süryani şarapları gerçekten muhteşem" dediler.


Hürses


Geri Dön