28 / 03 / 2024

Migros, şžok'u 600 milyon TL'ye sattı!

Migros, şžok'u 600 milyon TL'ye sattı!

Migros Ticaret Anonim şžirketi, şžok Marketler Ticaret Anonim şžirketi'ni 600 milyon TL'ye Gözde Finansal Hizmetler Anonim şžirketi ve Bizim Toptan Satış Mağazaları Anonim şžirketi'ne sattı



 Verilen ilan şu şekilde;

şžirketimizin 07.06.2011 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısında alınan karar gereğince,

şžirketimizin, %99,60 hissedarı olduğu şžok Marketler Ticaret Anonim şžirketi'ndeki 99.600 TL nominal değerli hisselerinin tamamının, şžok Marketler Ticaret Anonim şžirketine özgülenen malvarlığı ile birlikte 600.000.000 TL bedelle Gözde Finansal Hizmetler Anonim şžirketi ve Bizim Toptan Satış Mağazaları Anonim şžirketine satışına ilişkin bir Hisse Devir Sözleşmesi ('Sözleşme') imzalanmıştır. Satış bedelinin 40.000.000 TL'si imza tarihinde peşin ödenmiş olup, bakiyesi kapanış tarihinde tahsil edilecektir.

JP Morgan Limited ve Merrill Lynch International bu işlem için Migros Ticaret A.şž. Yönetim Kurulu'na ayrı ayrı Uygunluk Görüşleri (Fairness Opinion) vermişlerdir.

Söz konusu hisse devri Rekabet Kurumu'nun izninin alınmasını ve diğer ön şartların tamamlanmasını takiben gerçekleşecektir. Gözde Finansal Hizmetler Anonim şžirketi ve Bizim Toptan Satış Mağazaları A.şž. ile şžirketimiz ilişkili taraf değildir.

2007 yılı sonu itibariyle 460 mağazası bulunan şžok Ucuzluk Marketleri son 3 yılda hızla gelişerek, bugün 1.230 mağazaya ve 236.000   m2 satış alanına ulaşmıştır. şžok'un marka gücünü arttırması sonucunda, son dönemde bu format çeşitli yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmuştur. Migros Grubu, iş hacminde ağırlıklı yer tutan ve yenilikçi uygulamalarla öncü olduğu süpermarket ve hipermarket perakendeciliğine odaklanmak üzere, şžok Ucuzluk Marketleri için gelen bu talebi değerlendirmiştir. Hisse devri gerçekleştiğinde, Migros Grubu süpermarket formatında; ulusal bazda Migros ve Tansaş, gurme supermarket alanında Macrocenter, hipermarket formatında 5M, online satış kanalında Migros Sanal Market ve yurtdışında Ramstore markaları ile lider olduğu supermarket alanında öncü adımlarla büyümeye devam edecektir.


Geri Dön