19 / 04 / 2024

Migros, yerel market zinciri Makmar'ı bünyesine kattı

Migros, yerel market zinciri Makmar'ı bünyesine kattı

Yeni büyüme rotası çerçevesinde, haftada 8 mağaza açmayı hedefleyen Migros, Gaziantep'te faaliyet gösteren yerel perakende zinciri Makmar'a ait 8 mağazayı bünyesine kattı



Şirketten yapılan açıklamada, Migros'un Gaziantep bölgesinde 5450 metrekarelik alana yatırım yapmış olacağı belirtildi. Yeni mağazaların format dağılımları 1 adet Migros, 4 adet Tansaş ve 3 adet Şok olarak gerçekleşecek. "2009'da haftada 8 mağaza" hedefinin ilk çeyrekte 97 yeni mağazayla yakalandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"2008 sonunda 1191 mağazaya ulaşan Migros, açtığı yeni mağazalar ve bünyesine yeni katılan 8 Makmar mağazasıyla birlikte toplamda 1288 mağaza ile 2009'daki 400 mağaza hedefini ilk çeyrek sonu itibariyle tutturmuş oluyor."

Rekabet Kurumu'ndan onay
Migros Türk'ten İMKB'ye yapılan açıklamada, Rekabet Kurumu'nun Makmar'a ait 8 mağazanın devrine ilişkin yazısının şirkete ulaştığı duyuruldu. Migros Genel Müdürü Özgür Tort, rekabetçi hizmet anlayışını bölgesel olarak kuvvetlendirdiklerini söyledi.  Açıklamada, grubun  krizin etkilerinin hissedildiği şu günlerde, istihdam olanağı yaratmaktan  mutluluk duyduğu belirtildi.

Milliyet

Konuyla ilgili diğer gazetelerde yer alan haberler:

Migros'tan yeni satınalma atağı      
  
Gaziantep'in önemli yerel zincirlerinden biri olan Makmar'a ait 8 mağazayı Migros devralıyor. Böylece bölgedeki Migros'ların sayısı 3'ten 11'e yükselecek. Migros, yeni açılacak olan 8 mağaza ile Gaziantep bölgesinde toplamda 5 bin 450 m2'lik bir alana yatırım yapmış olacak. Migros Grubu, 2009 yılında büyüme hızını haftada 8 mağazaya çıkararak arttıracağını açıklamıştı. Migros'tan yapılan açıklamaya göre, 2008 sonunda 1191 mağazaya ulaşan Migros, Mart sonu dahil olmak üzere açtığı yeni mağazalar ve bünyesine yeni katılan 8 Makmar Mağazası ile birlikte toplamda 1288 mağaza ile 2009'daki 400 mağaza hedefini ilk çeyrek sonu itibariyle tutturmuş oluyor.
 
Organik ve inorganik büyüme fırsatlarını değerlendiren Migros Grubu, yaygınlaştığı yerlerde yarattığı yerel istihdamı da öncelikli hedefleri arasında sayıyor. Şirketten yapılan açıklamada krizin etkilerinin hissedildiği şu günlerde bölgesel yayılımın aynı zamanda o bölgelerde yaşayan insanlarımıza istihdam olanağı olarak ulaşmasına ve bu durumu kazan-kazan fırsatına çeviriyor olmaktan mutluluk duyulduğu belirtildi. (Hürriyet)

Migros, mağaza zincirine Makmar'ı da ekledi

Gaziantep bölgesinde faaliyet gösteren yerel perakende zinciri Makmar'a ait 8 mağaza, Migros olarak kapılarını müşterilerine açacak. Yeni mağazaların 1'i Migros, 4'ü Tansaş ve 3'ü Şok olarak hizmet verecek.
Migros Genel Müdürü Özgür Tort yaptığı değerlendirmede, Migros'un, yaygınlaştığı bölgelerde rekabetçi hizmet anlayışını bölgesel olarak kuvvetlendirip müşterilerine yakınlaşırken, yerel talebe daha da yakın durarak yerel üretilen ürünleri raflarına taşımakta olduğunu vurgulayarak, bu ürünlerin de yurt genelinde erişime ulaşarak müşterilerle buluşabildiğini belirtti.Yerel istihdam ile de genişlemenin her yönlü olduğunu ifade eden Tort, bu nedenle Migros'un bölgesel ve yerel gelişiminin aynı anda çok yönlü gelişimi sağladığına dikkati çekti.

Gazikent, Cumhuriyet, Karataş ve İbrahimli'de hizmet verecek

Migros'tan yapılan açıklamada, Gaziantep'in önemli yerel zincirlerinden biri olan Makmar'a ait 8 mağazanın, Migros olarak kapılarını müşterilerine açacağı belirtilerek, bölgede hali hazırda 3 Migros ve 7 Şok bulunduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Migros, yeni açılacak olan 8 mağaza ile Gaziantep bölgesinde toplamda 5.450 metrekarelik bir alana yatırım yapmış olacak. Mağazalar için düşünülen semt dağılımları ise Gazikent, Cumhuriyet, Karataş ve İbrahimli bölgeleri olarak belirlendi. Yeni mağazaların format dağılımları ise 1 adet Migros, 4 adet Tansaş ve 3 adet Şok olarak gerçekleşecek (Dünya)

Makmar'lar Migros oldu mağaza sayısı 1.288'i buldu

Migros hızlı büyümesini sürdürüyor. Gaziantep bölgesinde faaliyet gösteren yerel perakende zinciri Makmar'a ait 8 mağaza, Migros olarak kapılarını müşterilerine açacak. Migros Genel Müdürü Özgür Tort, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Migros Grubu, yaygınlaştığı bölgelerde rekabetçi hizmet anlayışını bölgesel olarak kuvvetlendirip müşterilerine yakınlaşırken, yerel talebe daha da yakın durarak yerel üretilen ürünleri raflarına taşımakta, bu ürünler de yurt genelinde erişime ulaşarak müşterilerle buluşabilmektedir" dedi.

MAYIS'TA BÜNYEYE KATILACAK
Migros'tan yapılan açıklamada ise, bölgede hali hazırda 3 Migros ve 7 Şok mağazası bulunduğu belirtildi. Açıklamaya göre; Migros, yeni açılacak olan 8 mağaza ile Gaziantep bölgesinde toplamda 5 bin 450 metrekarelik alana yatırım yapmış olacak. Yeni mağazaların format dağılımları ise 1 adet Migros, 4 adet Tansaş ve 3 adet Şok olarak gerçekleşecek. Migros Grubu, Makmar'ı yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından Mayıs itibariyle bünyesine katmayı planlıyor.

HEDEF İLK ÇEYREKTE TAMAM
2009'da haftada 8 mağaza' hedefinin ilk çeyrekte 97 yeni mağaza ile yakalandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Migros Grubu 2009'da büyüme hızını haftada 8 mağazaya çıkararak artıracağını açıklamıştı. 2008 sonunda bin 191 mağazaya ulaşan Migros, Mart ayı sonu dahil olmak üzere açtığı yeni mağazalar ve bünyesine yeni katılan 8 Makmar Mağazası ile birlikte toplamda bin 288 mağaza ile 2009'daki 400 mağaza hedefini ilk çeyrek sonu itibariyle tutturmuş oluyor." (Takvim)

Migros, Gaziantep'teki Makmar'ı bünyesine kattı

Gaziantep bölgesinde faaliyet gösteren yerel perakende zinciri Makmar'a ait 8 mağazanın, Migros olarak kapılarını müşterilerine açacağı duyuruldu. Migros Genel Müdürü Özgür Tort yaptığı değerlendirmede, Migros'un, yaygınlaştığı bölgelerde rekabetçi hizmet anlayışını bölgesel olarak kuvvetlendirip müşterilerine yakınlaşırken, yerel talebe daha da yakın durarak yerel üretilen ürünleri raflarına taşımakta olduğunu vurgulayarak, bu ürünlerin de yurt genelinde erişime ulaşarak müşterilerle buluşabildiğini belirtti. Migros'tan yapılan açıklamada, Gaziantep'in önemli yerel zincirlerinden biri olan Makmar'a ait 8 mağazanın, Migros olarak kapılarını müşterilerine açacağı belirtilerek, bölgede hali hazırda 3 Migros ve 7 Şok bulunduğu hatırlatıldı. Migros'tan yapılan açıklamaya göre, yeni açılacak 8 mağaza ile Gaziantep bölgesinde toplamda 5 bin 450 metrekarelik bir alana yatırım yapılmış olacak. Yeni mağazaların format dağılımları ise, 1 adet Migros, 4 adet Tansaş ve 3 adet Şok olarak gerçekleşecek.

HEDEFTE SAPMA YOK
Migros Grubu, `2009'da haftada 8 mağaza' hedefinin ilk çeyrekte 97 yeni mağaza ile yakalandığını belirterek, şu açıklamayı yaptı: "2009'da haftada 8 mağaza hedefimize ulaştık. Yeni katılan 8 Makmar Mağazası ile toplamda 1288 mağaza ile 2009'daki 400 mağaza hedefini ilk çeyrekte tutturduk." (Türkiye)

Migros Anadolu'da hızla büyüyor 
 
Gaziantep'in önemli yerel zincirlerinden biri olan Makmar'a ait 8 mağaza, Migros olarak kapılarını müşterilerine açıyor. Bölgede halihazırda 3 Migros ve 7 Şok market bulunuyor.   
 
Perakende devi, yeni açılacak 8 mağaza ile bölgede toplamda 5 bin 450 metrekarelik bir alana yatırım yapmış olacak. Mağazalar için düşünülen semt dağılımları ise Gazikent, Cumhuriyet, Karataş ve İbrahimli bölgeleri olarak belirlendi. Yeni mağazaların format dağılımları ise 1 Migros, 4 Tansaş ve 3 Şok olarak gerçekleşecek. Migros Genel Müdürü Özgür Tort, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi içinde müşterilerine daha yakın olmak için Gaziantep'in önde gelen yerel zincirlerinden Makmar'ı gerekli yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından mayıs ayı itibarıyla bünyesine katacaklarını söyledi. Tort, "Yerel talebe daha da yakın durarak yerel üretilen ürünleri raflarına taşıyoruz. Bu ürünler de yurt genelinde erişime ulaşarak müşterilerle buluşabiliyor. Yerel istihdam ile de genişleme her yönlü oluyor." açıklamasında bulundu. Migros, 2009 yılında büyüme hızını haftada 8 mağazaya çıkararak artıracağını açıklamıştı. Geçen sene sonunda bin 191 mağazaya ulaşan grup, mart sonu dahil olmak üzere açtığı yeni mağazalar ve bünyesine yeni katılan 8 Makmar ile birlikte toplamda bin 288 mağazaya ulaştı. 2009'daki 400 mağaza hedefini ilk çeyrek sonu itibarıyla tutturmayı başardı. (Zaman)


Geri Dön