19 / 04 / 2024

Migros, yeşil perakendeyi ÇEVKO ile tanıtacak!

Migros, yeşil perakendeyi ÇEVKO ile tanıtacak!

Migros, yeşil perakendeyi ÇEVKO ile anlatıyor "Entegre Atık Planı' ile bugüne dek 224 ton kağıt atığı geri dönüşüme kazandıran ÇEVKO ile birlikte mağazalarında geri dönüşüm etkililikleri düzenliyor.



Migros Grubu ve ÇEVKO işbirliği ile hayata geçen projede, Migros mağazalarına stant kuran ÇEVKO yetkilileri, tüketicileri ambalaj atıklarının çöp olmadığı ve çöpten ayrı toplanması gerektiği konusunda bilgilendirecek. 

Çevreye duyarlı Migros Grubu müşterileri, çevreci kiosklar sayesinde bugüne kadar yaklaşık 8.2 milyon adet atığın geri dönüşüme kazandırümasını sağladı. Migros Grubunun 'Entegre Atık Planı' sayesinde ise bugüne dek 224ton kağıt atık geri dönüşüme kazandırıldı. Bu rakam 274 bin 176 kişinin 1 günlük oksijen ihtiyacına denk gelirken, geri dönüşüm çalışmaları aynı zamanda 3 bin 808 ağacın kesilmesini de önledi. 



Migros'ım yeşil perakende ile ilgili çalışmalarının son uygulaması ise ÇEVKO işbirliği ile gerçekleştirilecek etkinlikler oldu. 9 Mayıs'ta  Ankara  Çayyolu Migros'ta yapılan etkiliği, 16 Mayıs'ta  Adana  Galeria Migros'taki etkinlik izledi. Bunu 23 Mayıs'ta Bursa Nilüfer Migros, 30 Mayıs'ta Eskişehir Vişnelik Migros, 13 Haziran'da  İzmir  5M Migros, 20 Haziran'da İstanbul Göktürk Migros ve 27 Haziran'da İstanbul Süreyyapaşa Migros mağazalarında yapılacak etkinlikler takip edecek. 


Müşteriler, getirdikleri kağıt, metal, cam. plastik, pil ve boş ambalaj malzemelerini mağazalarda bulunan geri dönüşüm kiosklarına bırakacak. Böylece hem bu atıkların geri dönüşüme kazandırılmasını sağlayacaklar hem de kazandıkları 'Çevre Puanlarla çevreci bez çanta sahibi olma, nesli hızla tükenen deniz kaplumbağalarım evlat edinme ya da Migros Müşteri Korusu'na fidan bağışında bulunma imkanına sahip olacaklar. 



Dünya


Geri Dön