28 / 03 / 2024

Mihriban Aliyev, Bakü´de Dragon adlı Çin Restoranı açtı

Mihriban Aliyev, Bakü´de Dragon adlı Çin Restoranı açtı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı´nın eşi Mihriban Aliyev´in Bakü´deki Dragon Restoranı´nın döşemesini yapan Klasik Mermer´in sahibi olan Cebeci kardeşler, Fas´ta da `spa´ tesisi kuracak



1972 yılından bu yana ibadethanelere, hamamlara mermer üniteler üreten Klasik Mermer´in sahibi Cebeci kardeşler, babalarından devraldıkları işi sınır ötesine taşıdı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev´in eşi Mihriban Aliyev´in Bakü´de açtığı Dragon adlı Çin Restoranı´nın döşemesini gerçekleştiren üç kardeş, Fas´ta da `spa´ tesisi kurmaya hazırlanıyor.
İlhan Aliyev´in dağ evinin çevre düzenlemesini de yaptıklarını söyleyen Güler Cebeci, "Amacımız bu sanatı tüm dünyaya tanıtmak" diyor.
Babaları Necati Cebeci tarafından 1972´de Alemdağ´da kurulan fabrikalarında mermer işçiliği geleneğini sürdüren, kardeşler, yılda 30 bin metrekarenin üzerinde mermer işliyor. Cebeci, "Mermer fabrikamıza blok olarak giriyor, dantel gibi işlenerek montaj yapılıyor" diyor.

Hürrem´in hamamı
Klasik Mermer´in hedefinin Türk mermer işçiliği sanatının gelecek nesillere gerçeğine uygun şekilde aktarmak olduğunu belirten Güler Cebeci, "Aynı zamanda bu sanatın dünya çapında tanınıp  yaşatılmasını isbtiyoruz" diyor.
Bu nedenle önemli hedefleri arasında bitmiş ürünlerdeki ihracatlarını artırmak olduğunu kaydeden Cebeci, "Halihazırda Rusya ve Fas´a ihracat yapıyoruz. Eylül ayında İtalya´da bir fuara `harem´ konseptiyle katılacağız. Özellikle Hürrem Sultan´ın Sultanahmet´te yaptırdığı hamamın bir benzeriyle fuarda yer alacağız" diyor.
Halihazırda şirketin 2 milyon dolar cirosu olduğunu belirten Güler Cebeci, "2010 için hedefimiz ise bunu ikiye katlamak. Toplamda 50 çalışanımıs var. Proje bazında bu rakam 150´yi bulabiliyor" diyor.

1400 caminin işçiliğini yaptılar
Ortanca kardeş Gülizar Cebeci ise Klasik Mermer´in Türkiye´de 1345, Avustralya, Rusya, Türkmenistan, Özbekistan, Yunanistan, Almanya ve Makedonya gibi ülkelerde ise 45 camide mihrap, minber, kürsü, şadırvan ve müezzinlik çalışması bulunduğunu belirtiyor. Cebeci, "İbadethanelerin yanı sıra, saray, ev, otel gibi mekanlarda şömineden kapı alınlığına, hamamdan yer döşemesine kadar mermerin kullanıldığı bütün alanlarda anahtar teslim projeler gerçekleştiriyoruz" diyor.
Aynı anda 15 adet cami ünitesini üretebildiklerini anlatan Cebeci, şunları söylüyor: "Tasarımcılarımız ve ustalarımız mermere Selçuklu ve Osmanlı´nın yorumlanmış desenlerini işliyor. Şirket olarak minber, mihrap, kürsü, müezzinlik, şadırvan, kuşak yazılar, tuğralar, gürzler, taç kapılar, kafesler, pencere söveleri gibi camii ünitelerinde önemli deneyime sahip olduk."

IŞIKLI TEZGÂH  YAPTILAR
Mihriban Aliyev´e ait Dragon restoranının ışıklı tezgah, kapı, duvar ve yer kaplama işlerini Cebeci kardeşler gerçekleştirdi.

Stambul Art ile dekorasyonda markalaşacaklar
Şirket çalışmalarını sadece ibadethanelerle sınırlamak istemediklerini söyleyen Gönül Cebeci, "Aynı zamanda `Stambul Art´ markasıyla dekorasyonda markalaşmak istiyoruz" diyor. İnovatif çalışmalara ağırlık vereceklerini söyleyen Gönül Cebeci şöyle devam ediyor:
"Mesela mermerden mumluk gibi özel dekoratif ürünlerimiz var. Ayrıca fırçalık, peçetelik, sabunluk gibi oteller için banyo ve restoran ekipmanları ve özel işlemeli mermer şömine ve koltuk üretiyoruz. Tüm bu ürünlerimizi Stambul Art markasıyla satışa sunuyoruz. Yakın zamanda danuyla ilgili bir de showroom açacağız."
Türk hamamında da iddialı olduklarını söyleyen Cebeci, "Hamam konusunda Fas ve Rusya´dan çok talep alıyoruz. Bu ülkelerde toplamda 20´ye yakın hamam yaptık" diyor.
Eylem Türk/Milliyet


Geri Dön