27 / 04 / 2024

“Mıknatıs Şehir” İstanbul’un çalışma ve eğitim alanı olacak!

“Mıknatıs Şehir” İstanbul’un çalışma ve eğitim alanı olacak!

İstanbul’a kondurulacak Yeni Şehir kapsamında 4 ayrı kent modelinden biri olan “Mıknatıs Şehir” ya da başka bir tabirle Magnet City, Başakşehir’de hayat bulacak. Mıknatıs Şehir projesiyle bölgenin çalışma ve eğitim alanı olması planlanıyor.



1 milyon nüfusu barındıracak Yeni Şehir projesiyle İstanbul baştan yaratılacakken, proje kapsamında can bulacak 4 bölgede dikkatleri üstüne çekiyor. Kayabaşı, Bio İstanbul, Sağlık Kent ve Magnet City (Mıknatıs Şehir) isimlerinin verildiği bu 4 bölgede konutlardan ticari birimlere çalışma ve eğitim alanlarından kültür merkezlerine kadar geniş bir segmente sahip projeler inşa edilecek. 


Avrupa Yakası’na kurulacak Yeni Şehir’le, İstanbul’un içinde birbirinden farklı komplekse sahip ayrı bir dünyanın da kapıları aralanmış oluyor. Rezerv alanı olarak kabul edilen 42 bin hektarlık bir alanı kapsayan Yeni Şehir birçok dev projenin ev sahibi olarak öne çıkıyor. Başakşehir, Avıclar, Küçükçekmece, Arnavutköy ve Eyüp ilçelerini içine alan proje kapsamında 3. havaalanı, 4 ayrı kent, Bio – İstanbul yer alıyor. Yeni Şehir’in 4 ayrı kent modelinden biri olan Mıknatıs Şehir ise eğitim ve sağlık üniteleriyle öne çıkıyor. 


Mıknatıs Şehir 1 milyon metrekarelik alanı kapsıyor 

“İstanbul Metropoliten” isminin veriliği bu dev projenin bir parçası olan Mıknatıs Şehir ise Başakşehir’de Hoşdere bölgesinde yer alıyor. 1.5 milyon nüfusu barındıracak Yeni Şehir’in 20 binlik nüfusuna ev sahipliği yapacak Mıknatıs Şehir projesi yaklaşık 110 hektarlık bir alanda yükselecek. Bu da 1 milyon metrekarenin üzerinde bir alana denk geliyor. 


Modern çizgilerle inşa edilecek Mıknatıs Şehir projesinin çalışmaları devam ederken, proje dahilinde ise eğitim, sağlık ve yeşil alan birimlerinin yanı sıra barınma merkezleri de olacak. 


Kentler arası metro hattıyla ulaşım sorunu ortadan kalkıyor

Kuzey Marmara Otoyolu bağlantı yolu ile TEM Otoyolu arasındaki Yeni Şehir için ilk kazma bu yıl içinde vurulacakken, proje ulaşım ağlarıyla da büyük kolaylıklar sağlayacak. Proje kapsamında yükselecek eğitim, sağlık, çalışma ve konut gibi merkezlerin olacağı kentler metro hattıyla birbirine bağlanacak. Gezi alanlarının trafiğe kapatılacağı proje ayrıca Kuzey Marmara Otoyolu ile 3. köprüye de bağlanacak. 


Şebnem BER/Emlakkulisi.com 



Geri Dön