19 / 04 / 2024

Milimetrik Prefabrik sektöre yeni bir soluk getirecek!

Milimetrik Prefabrik sektöre yeni bir soluk getirecek!

Betonarme prefabrik yapı elemanları üretimi üzerine bu yılın mayıs ayında faaliyetlerine başlayan Milimetrik Prefabrik, sektöre yeni bir soluk getirme, kalite çıtasını yükseltme ve sektörde standartları belirleyen bir firma olma hedefiyle çalışıyor.




Betonarme prefabrik yapı elemanları üretimi üzerine bu yılın mayıs ayında faaliyetlerine başlayan Milimetrik Prefabrik, sektöre yeni bir soluk getirme, kalite çıtasını yükseltme ve sektörde standartları belirleyen bir firma olma hedefiyle çalışıyor. Betonarme prefabrik yapı elemanları üretimi yaptıklarını ve kısa sürede 40 bin metrekareye yakın alanı inşa ettiklerini belirten Milimetrik Prefabrik Yönetim Kurulu Başkanı A. Uğur Tezel, "Kaliteye önem veriyoruz. Sektörde örnek gösterilen, öncü ve standartları belirleyen bir firma olmaya hedefliyoruz. Yıllık üretim kapasitemiz, 250 bin metrekarelik sanayi tesisi alanını kapatmaya müsait" diye konuştu. 

Sanayi tesisleri ve depolama merkezlerinin betonarme karkas ihtiyaçlarını prefabrik yapı elemanları ile karşılamak amacıyla kurulduklarını belirten Tezel, "Şirketimiz 25 metre açıklığa kadar betonarme prefabrik çatı makaslan, betonarme prefabrik kolonlar, betonarme prefabrik duvar panelleri, betonarme prefabrik aşık ve oluklar, betonarme prefabrik menfezler ve bacaların üretimini gerçekleştiriyor" diye konuştu. 

Gaziantep başta olmak üzere Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye ve  Adana  gibi civar iller üe yoğun çalıştıklarım söyleyen Tezel, proje bazlı olarak diğer illere de hizmet verdiklerini ve ilerleyen dönemde Suriye ve Irak'ın hedef ihracat pazarları arasında bulunduğunu dile getirdi. 

Yatırım projeleri hakkında bilgi veren A. Uğur Tezel, bu yıl içinde üretimde verimi ve kaliteyi artırmaya yönelik yenilikler yaparak, ilgili fizibilite çalışmaları tamamladıklarını açıkladı. 2015 yılı için de yeni yerlerine geçmek istediklerinin altını çizen Tezel, ürün çalışmaları hakkında ise şu bilgileri verdi: "Firmamız için yeni dönemde özellikle ön gerilmeli ve ard gerilmeli betonarme prefabrik yapı elemanlarının üretimi konusunda çalışmalar öncelik kazanacak. Bunun yanında prefabrik yapılarda geri planda tutulan estetik anlayışın iyileştirilmesi de gelecekte önem kazanacak konular arasında. Bu bağlamda da yeni üretim tekniklerinin oluşturulması yakın gelecek planlarımız arasında yer alıyor. Yeni dönem için en önemli hedeflerimizden bir tanesi de çok katlı prefabrik yapılar üzerinde sağlıklı teknikler geliştirerek, artan arsa fiyatlarına yatırımcılar için akıllı ve sağlıklı çözümler sunmak Ayrıca diğer betonarme prefabrik elemanları üretimi konusunda da yenilik planlarımız mevcut." Sektörün alıcı tarafında yer alan müşterinin fiyat odaklı alım yapmasının, sektörün en büyük sorunları arasında sayılabileceğine dikkat çeken Milimetrik Prefabrik Yönetim Kurulu Başkanı A Uğur Tezel, 'Alıcılardan en büyük beklentimiz bizim gibi tedarikçiler tarafından sunulan proje önerilerini bilinçli olarak değerlendirmeleri, projelerde kullanılan donatı miktar ve cinsini dikkatlice incelemeleri, doğru karşılaştırmalar yapmaları yönünde" dedi. Firmanın genel kalitelerinin denetimi noktasında müşteri ve danışmanlarına kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek, "Ayrıca, kalite kontrolünü en üst düzeyde tutmak için kendi geliştirdiğimiz test ekipmanları üe imalatını yaptığımız prefabrik elemanların dayanım testlerini yaparak, proje ile gerçekler arasındaki bağı her zaman sıkı tutmaya özen gösteriyoruz" diye konuştu



Dünya Bölge


Geri Dön