26 / 04 / 2024

Miller'dan Çanakkale'ye 400 konutluk 3 proje!

Miller'dan Çanakkale'ye 400 konutluk 3 proje!

Kentte hem sanayi, hem tarım, hem de turizm alanında kıpırdanma dikkat çekiyor. Buna bir de Çanakkale Boğazı’na yapılması planlanan köprü projesi eklenince gözler Çanakkale’ye çevrilmiş durumda.



TARİHİMİZİN en büyük kahramanlık destanlarının yazıldığı topraklarda güzel şeyler oluyor. Kentte hem sanayi, hem tarım, hem de turizm alanında kıpırdanma dikkat çekiyor.


Buna bir de Çanakkale Boğazı’na yapılması planlanan köprü projesi eklenince gözler Çanakkale’ye çevrilmiş durumda. Bunun en bariz yansıması da gayrimenkulde görülüyor. Kentte ardı ardında konut projeleri yükseliyor. Bu, TÜİK rakamlarına da yansımış durumda. 2015’in ilk 10 aylık verilerine bakıldığında Çanakkale’de 9 bin 878 konut satışı gerçekleşmiş. Bir önceki yılın aynı döneminde göre yüzde 20’ye yakın büyüme söz konusu. 2014’ün 10 aylık satış verisi 8 bin 253. Tabii bu yıl satılanların da 5 bini ilk satış olması ayrı önemli. İldeki gayrimenkul hareketliliğinin fitilini ateşleyenlerden Miller Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Mildon’la hem sektörün Çanakkale’deki durumunu, hem de şirketin yatırım planlarını konuştuk.


Holdingin 7 ana sektöründen biri olan inşaata 2012’de Miller Yapı olarak adım attıklarını söyleyen Mildon, Çanakkale gayrimenkulde boşluğu gördükleri için bu alana yatırım kararı aldıklarını aktardı, şöyle devam etti: “Bir yandan kamu yatırımları var. Hem üniversite, hem de devlet hastaneleri... 500’er yataklı hastane yapılıyor. Her ikisinde de hem organ nakli, hem de genetik laboratuvarı olacak. Ayrıca Çanakkale’nin 1/100.000’lik planları yapıldı. Kentin 2040 projeksiyonu belirlendi. Gelibolu-Lapseki arasına köprü yapılacak. 2016’da da ihalesinin yapılması bekleniyor. Bunun yanında Marmara’nın etrafında ring seferi yapacak demiryolu projesi bulunuyor. İzmir-İstanbul Otoyolu projesi var. Tüm bunlar gelecekte Çanakkale’yi farklı noktalara getirecek şeyler. Kaliteli göç alan bir şehre dönüşecek.Zenginlik, huzur, ticaret ve doğallık arayanların kenti olacak. İşte tüm bu verilerin ışığında inşaat sektöre girme kararı aldık.


400 konutluk 3 proje

İnşaat sektörüne lüks bir proje olan ‘Miller Style’ ile adım attıklarını hatırlatan Can Mildon, “Çanakkale’de yapılmayanı yaptık. Rezidans mantığını gerçek anlamda kente getirdik. 128 dairelik projeydi ve ses getirdi. Bizden sonra da lüks konut üretim konusunda projeler yükselmeye başladı. Sektör hareketlendi. Şimdi biz de yeni ve farklı projelerle yolumuza devam ediyoruz. 400 dairelik 3 projemiz var. Birinin inşaatı başladı. Diğerleri de yakında başlayacak. Bu kez site mantığıyla projeler oldu. Fiyatı da biraz daha uygun hale getirdik” dedi.


YURTDIŞINA DAKAR'DAN AÇILACAK

Gelecek planlarıyla ilgili de değerlendirme yapan Can Mildon, yeni yılla birlikte inşaatta yurtdışına açılacaklarını kaydetti. Mildon, “Senegal’in başkenti Dakar’da gümrüklü saha ile ticaret alanları inşa edeceğiz. Ciddi bir iş. Doğanlar Holding’le birlikte aldık. Yaklaşık 140 milyon dolarlık bir proje ve 1 yıl içinde bitireceğiz. Bunun dışında farklı ülkelerde de yatırım fırsatlarını inceliyoruz. Bunun için bir şirket kurduk. İç piyasada ise Çanakkale’nin yanı sıra İstanbul’da da 1-2 projeyle ilgileniyoruz” bilgisini verdi.



Hürriyet / Mete Tamer Omur


Geri Dön