25 / 04 / 2024

Milletvekili adayları Erzurum'da kentsel dönüşümü anlattı!

Milletvekili adayları Erzurum'da kentsel dönüşümü anlattı!

Erzurum Yakutiye İlçesi Mahallebaşı ve Hilal Kent semtlerinde esnaf ve halkla buluşan Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu. gezi esnasında vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı.



AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, seçim çalışmalarına Aşkale ilçesinde sürdürdü. AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Aşkale'de Belediye Başkanı Enver Başaran, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Kervan Belediye Meclis Üyeleri ve beraberindeki heyetle Aşkale'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Aşkale ilçesinde halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Ilıcalı, "Sizlerin duası, sevgisi istikrarımızın daim olmasında en büyük destek, varlığınıza duacıyız. Erzurum kadim şehir ve sizlerin varlığı bu şehri daha bir değerli kılıyor" dedi Aşkale'de çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret eden Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Aşkale Meslek Yüksek Okulu ve Atatürk İMKB Yatılı Orta Okulu'na da ziyarette bulunarak, öğrencilerle eğitim ve ülke gündemi üzerine sohbet ederek, öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdi. Karayolları Şantiyesini ziyaret eden Ilıcalı, çalışanlar ile sohbete ederek, yol çalışmaları hakkında bilgi aldı. 13 yılda Türkiye'de ulaşım konusunda büyük yatırımlar yapıldığını hatırlatan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Yol medeniyettin anlayışıyla ülkemizin dört buyanını duble yollar, köprülü kavşaklar. köprülerle donatıldı. Yıllarca tek şerit yollarda seyahat edenler, maalesef bir çok kazalarla hayatlarını kaybediyor veya sakat kalıyordu. Bu Ülkemiz adına bir kayıp olurken, milyarlarca lira kayıplarına neden oluyordu. AK Kadroların göreve gelmesiyle birlikte yol konusunda 50-60 yılda yapılmayanı 13 yılda yaparak büyük bir başarı sağladılar. Bu hizmetleri halkımız fazlasıyla hakkediyor" diye konuştu. AK Parti İlçe Başkanlığı'nda vatandaşlarla bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı 65 yaş üstü için dolmuşların ücretsiz olması. Başbakan Ahmet Davutoğlu'ııun müjdesini verdiği hafif raylı sistem tramvay ve Sivas'a kadar gelen hızlı tren gibi ulaşım konularını anlattı. 


DELİGÖZ ÇİFTÇİMİZ AK PARTİ İLE GÜLDÜ 

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Orhan Deligöz, seçim çalışmalarını Olur ve ilçesine bağlı köylerde devam ettirdi. Olur AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden Orhan Deligöz, esnaf ziyaret ziyaretiyle gezisine devam etti. Deligöz'e halk işsizlikten dert yanarak sürekli göç alan bir yer konumuna geldiğini belirttip 2 yıllık bir üniversite açılmasını talep ettiler. Olur AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret eden Orhan Deligöz, Olur Belediye Başkanı Tahsin Oktay ile birlikte muhtarlarla istişare toplantısı düzenleyerek muhtarların sorunlarını ve isteklerini dinledi. Orhan Deligöz "AK Paıti'ııin yaptığı çoğu hizmet görmezden geliniyor, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır, ben sizin evladınızım benim için Olur'un Narman'dan farkı yok güneyde temizlik devam ediyor eli silahlı hiç kimse kalmayacak. 

Birlik ver beraberlik zamanı istikrar olmayınca her şey kötü oluyor istikrar için ak parti diyoruz. Nasip olurda vekil olursam olur benim ikinci yurdum burada kimse işsiz kalmayacak. Seçim bildirgemizde yer aldığı gibi gençlere yönelik hibe ve kredi yardımlarımız olacak. Gençlerin işsizlik sorunu kalmayacak" dedi Aşağı ve Yukarı Karacasu köyü ziyaret eden Deligöz, çiftçilere yönelik AK Parti iktidarının hizmetlerini anlattı. Kendisinin çiftçi çocuğu olarak yetiştiğini hatırlatan Deligöz, "AK Partinin yaptığı hizmetleri unutmayın hizmetler devam edecek bizi tek başımıza iktidar ederseniz istikrar gelir hizmette" ifadelerini kullandı. Hakkari Dağlıca'da PKK pususunda şehit olan Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker ailesine taziye ziyaretinde bulunan Orhan Deligöz, "7den 70e bu vatan için canımızı vermeye hazırız, biz bu gençler sayesinde burda rahat oturuyoruz, allah huzurumuzu kaçırmak isteyenlere fırsat vermesin" diyerek taziyelerini bildirdi. 


YAPTIRMIŞ TEK DERDİMİZ HALKIN HUZURU 

AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Ahmet Yaptırmış, seçim çalışmalarını Aziziye ilçesinde sürdürdü. Ahmet Yaptırmış, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile birlikte esnafı gezerek sohbet edip sıkıntılarını dinledi. AK Parti'nin tek derinin millet olduğunu belirten Ahmet Yaptırmış, "Bismillah deyip çıktığımız bu yolda, derdimiz milletimizin derdine derman olmak onları huzur ve refaha kavuşturmak. 1 Kasım sonrası Milletin içinde sık sık beraber olacağız" dedi Aziziye ilçesinin geçmiş seçimlere AK Paıti'yi yalnız bırakmadığını dile getiren Yaptırmış. 1 Kasım Seçimlerinin önemini anlattı. Türkiye bulunduğu bölge ve İslam Dünyasında lider Ülke olma yolundaki hızlı yükselişini durdurmak için iç ve dış eksenli ortaklıklarla iç savaş çıkarmaya çalışıldığını dile getiren Yaptırmış, "Artık bu mesele siyasetten çıktı Vatan Millet meselesi haline geldi. 1 Kasım seçimi bu açıdan önem arz etmektedir. Ya AK Parti yine tek başına iktidar olacak, ya da Türkiye eskiden olduğu gibi huzursuzluğun kaosun, yokluk ve yoksulluğun kol gezdiği bir ülke halini alacak" şeklinde konuştu. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirten Ahmet Yaptırmış, "İlk günkü aşk ile çıktığımız bu kutsal yolda vatandaşı memnun etmek boynumuzun borcudur. Bu önemli dönemde üzerimize düşen halkımıza gerçekleri anlatmaktır. 7 Haziran seçimleri öncesi ve sonrasında kimlerin ülkemizi kargaşa ve tedirginliğe itmek istediğini hepimiz gördük. Ülkemiz üzerinde oynan bu oyunları tezgahlayanların yanında ise Türkiye'yi yönetmeye talip siyasi partilerimizde yer aldı. Ne kadar bir hazin tablodur ki bir siyasi parti ülkeyi yönetmeye talip olurken, terör ve yandaşları ile hareket ediyor. 

Kaos ve savaştan medet umuyorlar. Bunlar bu düşünce ve karanlık yapılarıyla nasıl yönetecekler. 

AK Parti kadrolarının tek bir derdi var, güzelim vatan için hizmet etmek, ve bütün güzellikleri hak eden halkımıza yüksek kalitede hizmetler sağlamaktır" dedi.


TAŞKESENLİOĞLU TÜRKİYE KENTSEL DÖNÜŞÜMLE TANIŞTI AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, seçim çalışmalarına Erzurum Merkezde devam etti. Özel bir Eğitim kurumunda öğretmenlerle bir araya gelen Zehra Taşkesenlioğlu. öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, çağdaş ve gelişmiş toplumlar eğitimle sağlandığını hatırlattı. AK Parti politikalarında eğitim ayrı bir yerinin bulunduğunu belirten Taşkesenlioğlu, özellikle okul ve öğretmen atamalarında istenilen seviye olmasa bile geçmiş yıllara oranla gelişme sağlandığını söyledi. Okul sayısı konusunda yetersizlik yaşandığı dönemin artık geride kaldığını dile getiren Taşkenlioğlu "Hepimiz hatırlarız. Fiziki yapısı çok kötü olan, hatta bir okulda olması gereken araç ve gereçlerden yoksun, ilkel yöntemlerle eğitim yapıldığını hatırlıyoruz. Geldiğimiz noktada AK Parti "nin Eğitim konusunda ileri seviyede bir çok yeniliklere imza attı.Başta kitap konusunu ele alan AK kadrolar, ülke genelinde ilk ve orta eğitimde ders kitapları ücretsiz dağıtılarak, veliler bu yükten kurtarıldı. En önemlisi ise bu ders kitaplarını bizim tarih, kültür ve inançlarımız yönünde doğru bilgilerin yer alması ve buna göre eğitim verilmesi sağlandı. Bir sınıfta 40-50 öğrencinin ders gördüğü zamanlar artık geride kaldı. Yeni ve gelişen teknolojiye uyguıı okul ve derslikler yapılırken, bunun yanında yine teknolojik eğitim araç ve gereçlerle öğrencilerimiz. çocuklarımız tanıştırıldı" diye konuştu. Eğitim görmesi gereken engelli çocuklara yönelik iyileştirmelerden bahseden Taşkesenlioğlu, AK Partili yerel yönetimlerin engelli çocuklara yönelik faaliyetlerinin bulunduğunu söyledi. Rehabilitasyon merkezlerinde engelliler ile ilgili iyileştirmeler ve belediyenin bu konuda daha fazla çalışmalarının bulunduğunu hatırlatan Taşkesenlioğlu, Öğretmenlerin çok zor ve özverili bi iş yaptıklarını kendisinin de dovvıı sendromlu bir yeğeni olduğunu belirtti. 


TÜRKİYE KENTSEL DÖNÜŞÜMLE TANIŞTI 

Erzurum Yakutiye İlçesi Mahallebaşı ve Hilal Kent semtlerinde esnaf ve halkla buluşan Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu. gezi esnasında vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Özellikle Mahellebaşı'nda vatandaşın konut ve kentsel dönüşüm konularında istekleriyle karşılaşan Taşkesenlioğlu, "Biliyorsunuz halkımız Kentsel Dönüşüm cümlesi ile AK Parti iktidarı ile tanıştı. Ülke genelinde her kesimin konut ihtiyacını karşılamak için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) çeşitli şehirlerde büyük projeler gerçekleştirdi. Bu projelerden Erzurum'da faydalandırıldı. Söz konusu 13 yıl içinde Erzurum'da  TOKİ  tarafından Hasani Basri, Çat Yolu üzeri, Yıldızkent, gibi semtlere yüzlerce konut yapıldı. Sağlıklı şartlarda vatandaşın yaşamasını sağlanırken, aynı zamanda Erzurum harabe bir görünümden kurtarılmış oldu. Tabi TOKİ'nin projeleri bunlarla kalmadı, Abdurrahman Gazi Türbe yolu üzerinde eski Mal Meydanı olarak bilinen mevkide bitmek üzere olan yine bir konut projesinin yanında, yine Büyiikşehir Belediyemizin Kombina ve çevresinde konut projesi bulunmaktadır" diye konuştu. Halk Eğitim Merkezi, Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK), Erzurum Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Gençlik Aktivasyon Merkezi inşaatı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan ESMEK ve Hilalkent ESMEK gibi yerleri de ziyaret eden Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Gençlik projelerine destek veren Şebnem Kültür ve Sanat Merkezi'nde hanımlara AK Parti 1 Kasım Seçim Beyannamesi ile Kasım Seçimlerini önemini anlattı. 


Milletin Sesi


Geri Dön