19 / 04 / 2024

'Milletvekillerine ucuz ev' iddiası!

'Milletvekillerine ucuz ev' iddiası!

TBMM İletişim Daire Başkanlığı, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in milletvekillerinin ucuza ev sahibi olmaları için yeni bir konut projesi talimatı verdiğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi



TBMM İletişim Daire Başkanlığınca yapılan yazılı açıklamada, Meclis Başkanı Şahin'in görevi devralmasının ardından, 11 Ağustos Salı günü tanışma amaçlı toplanan Başkanlık Divanında, TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca tarafından Mecliste gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Toplantıda TOKİ'nin talebi üzerine milletvekillerimizin piyasa koşullarında konut sahibi olmaları amacıyla 2007 yılında başlatılarak projelendirme safhasına getirilen ve tanıtım amacıyla broşürleri milletvekillerine dağıtılan  Ankara  Gölbaşı İncek Toplu Konut Projesi hakkında bilgiler arz edilmiştir.

Söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi TBMM Başkanı Sayın Şahin'in yeni bir toplu konut projesi için talimat vermesi kesinlikle doğru değildir. 2007 yılında TOKİ'nin talebi üzerine başlatılmış ve çalışmaları devam eden toplu konut projesinin Sayın Şahin'in 'ilk icraatı' olarak yansıtılması, habercilik etiğiyle bağdaşmayan bir durumdur.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusunda değerli basın mensuplarımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz."
AA


Geri Dön