19 / 03 / 2024

Milli Aydın Bankası kültür merkezi oldu!

Milli Aydın Bankası kültür merkezi oldu!

Aydın Belediyesi tarafından şehrin tarihi ve kültürel zenginliğine kazandırılmak amacıyla kamulaştırılan Milli Aydın Bankası binası, 134 gün süren restorasyon çalışması ardından kültür merkezi olarak hizmete açıldı...




Aydın Belediyesi tarafından şehrin tarihi ve kültürel zenginliğine kazandırılmak amacıyla kamulaştırılan Milli Aydın Bankası binası, 134 gün süren restorasyon çalışması ardından kültür merkezi olarak hizmete açıldı.


Aydın Belediyesi'nce 1 milyon 100 bin liraya kamulaştırılan ve 134 gün süren restorasyon çalışmasının ardından Milli Aydın Bankası binası, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Aydın'a ilk gelişinin 83. yıl dönümünde kültür merkezi olarak hizmete açıldı. Milli Aydın Bankası binasının kamulaştırmasında emeği geçen basın mensuplarına teşekkür eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kent bilincini geliştiren en önemli noktanın, aynı kentte yaşayan insanların sahip olduğu ortak değerler olduğunu belirtti.


Çerçioğlu, “Aydınlıların birçok ortak değerinden birisi olan Milli Aydın Bankası binasını kentin hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyorum. Milli Aydın Bankası'nın dönemin zor şartları içinde, ulusal sermaye için bu topraklarda hayata geçirildi. 1914 yılında kentimizde, hizmet vermeye başlayan Milli Aydın Bankası, Aydın'ın tarımsal üretimini destekleyerek kooperatifçilik anlayışını yaygın kılmak amacını taşıyordu. Milli Aydın Bankası, döneminde tüm Ege Bölgesi’ne yayılmış şubeleriyle Aydın’ın markalaşmış ismidir. Tarihi binamız, uzun bir süredir atıl olarak duruyordu. Hatta içerisinde çok kısa süre öncesine kadar Çin malı eşyaların satılması içimizi burkuyordu. Bu değerimizi, halkımızın kullanımına kazandırmayı kendimize bir görev bildik. Yüzyıllık süreç içinde kentimizin simge yapılarından birisi haline gelen Milli Aydın Bankası binasını, geleceğe taşıma kararlığı ile kamulaştırdık. İşte bugün burada sizlerle beraber bunun mutluluğu yaşıyoruz. Uzun yıllar Aydın çiftçisinin alın terine destek veren bu tarihi bina, bundan böyle kentimizdeki kültür ve sanat faaliyetlerinin merkezi olacaktır. Kültür merkezimizde sadece sergilere değil, çeşitli kurs, seminer ve farklı etkinliklere de yıl boyunca ev sahipliği yapacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.


Konuşmanın ardından protokol üyeleri, açılış kurdelesini kestikten sonra Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından açılan Atatürk Fotoğrafları Sergisi'ni gezdi. Öte yandan, Milli Aydın Bankası binasının restorasyonu 319 bin 214 liraya mal olmuştu.


Açılışa; Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın milletvekilleri Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Osman Aydın, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, Germencik Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu, Efeler Belediye Başkan adayı Mesut Özakcan, belediye başkan adayları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 



Aydın Denge


Geri Dön