19 / 04 / 2024

Milli Emlak, devlet malları uzman yardımcısı alacak!

Milli Emlak, devlet malları uzman yardımcısı alacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, devlet malları uzman yardımcılığı sınavı açtığını duyurdu. Alınacak 20 uzman yardımcısının görev yeri Milli Emla Genel Müdürlüğü merkez teşkilatı olacak



Milli Emlak Genel Müdürlüğü, devlet malları uzman yardımcılığı sınavı açtığını duyurdu. 20 devlet malları uzman yardımcısı alacak olan Milli Emlak Genel Müdürlüğü giriş sınavının tarihini 13 Mart 2011 olarak belirledi. girş sınavının yazılı bölümü 13 Mart 2011 günü saat 10.00'da Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak.

Basında yer alan diğer haberler:

MALİYE BAKANLIĞI MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Devlet Malları Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavına Katılacaklar İçin Duyuru

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce merkez teşkilatında istihdam etmek üzere 20 adet Devlet Malları Uzman Yardımcılığı kadrosuna atama yapılmak amacıyla 12.03.2011 (Cumartesi Günü) tarihinde  Ankara  İlinde giriş sınavı yapılacaktır.

I- SINAVA İLİşžKİN BİLGİLER:

- Sınavı Açan Birim: Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü.

- Görev Yeri: Milli Emlak Genel Müdürlüğü merkez teşkilatı.

- Atama Yapılacak Kadro Unvanı ve Sayısı: Devlet Malları Uzman Yardımcısı, 20 adet.

- KPSS Puan Türü ve Taban Puanı: Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 27-28 Haziran 2009 ve 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (2009 KPSS ve 2010 KPSS) KPSSP-42 puan türünden 75 (yetmişbes) ve daha üstü puanın üzerinde olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 400 kişi içerisinde bulunmak. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle 400 üncü sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.)

- KPSS Puanının Geçerlilik Yılı: 27-28 Haziran 2009 ve 10-11 Temmuz 2010 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavları.

- Yazılı ve Sözlü Sınav Esası: Giriş sınavı önce yazılı, sonra da sözlü olarak yapılır. Yazılı sınavı kazanamayanlar sözlü sınava katılamazlar.

II-SINAVTARİHİVEYERİ:

- Giriş sınavının yazılı bölümü 12.03.2011 tarihinde (Cumartesi Günü) Ankara İlinde, saat 10:00'da test şeklinde Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (EGİTEK) tarafından yapılacaktır.

- Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve slnav saatleri; e-Devlet portalı (vww.turkive.gov.tr), Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr), Milli Emlak Genel Müdürlüğü (vvwwynJIJiemM-9oyJr) ve rıttpyAvww.meb.gov.tr internet sayfalarında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecektir.

- Yazılı sınavı kazananlar Ankara'da sözlü sınava tabi tutulacak olup, sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar http://www.meb.gov.tr adresinde, sözlü sınav tarihi, yeri ve saati ise (wwvwna!iye^yjr) ve (wm^mijJieirılaJyoyJr) adreslerinde ayrıca duyurulacaktır.

III- SINAVA BAşžVURU şžARTLARI:

a- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları haiz olmak,

b- Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans öğrenimi veren Siyasal Bilgiler, Hukuk, iktisat, İşletme ve iktisadi ve idari Bilimler Fakültelerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

c-Erkek adaylar bakımından askerliğini yapmış, erteletmiş veya askerlikten muaf olmak,

ç- Sınavın açıldığı yılın Ocak ayı başında (01.01.1981 tarihi ve son ¬rasında doğanlar) 30 yaşını doldurmamış olmak

d- Daha önce Devlet Malları Uzman Yardımcılığı sınavına katılmamış veya en fazla bir kez katılmış olmak,

IV-SINAV BAşžVURUSU VE şžEKLİ:

- Sınava ilişkin başvuru işlemleri, sınavda uygulanacak kurallar,  sınav başvuru ücreti ve iadesine ilişkin koşullar ile benzeri işlemlerin  nasıl olacağını belirten 'Sinav Uygulama Duyurusu'  http/www.meb.gov.tr internet adresinden 10.01.2011 tarihinden  itibaren ilan edilecektir.

 -Sınav başvuru şartlarına haiz olan adaylar; 17.01.2011 ve 02.02.2011 tarihleri arasında KDV dahil 35 TL başvuru ücretini EGİTEK Döner Sermaye işletmesi'nin T.C. Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA şžubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez şžubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat/ANKARA şžubelerinden herhangi birine (Kurumsal Tahsilat Programı) aracılığı ile yatırarak, http://www.meb.gov.tr internet adresinden, elektronik ortamda başvuru formunu dolduracaklardır. Adaylar isterlerse başvuru yaptıklarına dair ilgili formun doldurulmuş bir çıktısını alabileceklerdir.

- Başvurular TC Kimlik Numarası üzerinden yapılacaktır. Bu kapsamda kimlik ve adres bilgileri, MERNİS ve Adrese Dayalı Nüfus Kayıt

Sisteminden alınacaktır. Adaylar için gerekli her türlü duyuru elektronik posta ve/veya internet üzerinden yapılacaktır.

V-SINAV KONULARI:

Giriş Sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere aşağıda belirtilen konu gruplarından yapılır.

Matematik ve istatistik,

iktisat Grubu : Makro ve Mikro İktisat ile Uluslararası Ekonomik İlişkiler ve Kuruluşlar.

Maliye Grubu: Maliye Teorisi, Maliye Politikası ve Kamu Maliyesi.

Hukuk Grubu: Anayasa Hukuku, İdare HukukufGenel Hükümler-idari Yargı), Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Ticaret Hukuku (Genel Hükümler-şžirketler-Kıymetli Evrak), Borçlar Hukuku, Medeni Hukuk (Aile Hukuku hariç) ve İcra İflas Hukuku (Genel Hükümler).

Muhasebe Grubu: Genel Muhasebe.

Sözlü sınavda yazılı sınav konuları dikkate alınarak adayların genel olarak iktisat, maliye ve hukuk bilgileri ile ifade yeteneği, genel kültürü gibi özellikleri göz önünde bulundurulur.

VI-DEĞERLENDİRME:

- Yazılı sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden 70 puan almak gerekir. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmazlar.

- Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

- Giriş sınavının yazılı ve sözlü bölümlerini kazanan adayların listesi Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr) ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü (www.milliemlak.gov.tr) internet sayfalarında ilan edilecektir.

VII- DİĞER HUSUSLAR:

- Adaylar, sınav giriş belgesi ile sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik numarası olan fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesini yanlarında bulunduracaktır.

- Giriş sınavını kazananlardan, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, ataması yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talebinde buluna ¬mazlar. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

- Giriş sınavı sonucunda başarılı olan adaylardan başarı sırasına göre boş kadro sayısı kadar asil, bu adaylardan atanmaktan vazgeçen veya atandığı halde göreve başlamayanların yerine atama yapılabilmesini sağlamak amacıyla 20 aday da yedek olarak belirlenecektir.

- Devlet Malları Uzman Yardımcılığı hakkında ayrıntılı bilgiyi ihtiva eden 'Tanıtım Broşürü' www.milliemlak.gov.tr adresinden temin edilebilir.

İlan olunur.


Geri Dön