26 / 04 / 2024

Milli emlak ihalesi nasıl olur?

Milli emlak ihalesi nasıl olur?

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında yer alan 45. maddeye göre milli emlak ihaleleri yapılabilir.Peki milli emlak ihalesi nasıl olur?Milli emlak hangi usullerde gerçekleşir?



Milli emlak ihalesi nasıl olur?

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümüne deniyor. Yasal düzenlemeler doğrultusunda edinilen ve idare edilen taşınmazların, yine yasal düzenlemelere uygun olarak bedelli veya bedelsiz olarak devir veya terk işlemleri Milli Emlak Genel Müdürlüğü Bedelsiz Devir dairesince yürütülüyor.


2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında yer alan 45. maddeye göre 1 inci maddesinde yazılı işlerden, tahmin edilen bedeli her yıl Genel Bütçe Kanunu ile tespit edilecek tutarı geçmeyen ihaleler açık teklif usulüyle yapılabiyor.


İhale Kanunun 1 inci maddesinde yazılı işlerden, tahmin edilen bedeli her yıl Genel Bütçe Kanunu ile tespit edilecek tutarı geçmeyen ihaleler açık teklif usulüyle yapılabiliyor.


Söz konusu satışın yapılabilmesi için satın almak isteyen gerçek veya tüzel kişinin bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor.



Milli emlak satın alma dilekçe örneği..



............ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE


İlimiz, ……… İlçesi, ……………………. Mahallesi’nde bulunan ……… ada ……… parsel no.lu ……………. metrekare yüzölçümlü taşınmazın …………. / …………. oranındaki hissesi / tamamı Hazineye ait taşınmazı 2886 sayılı Kanunun 45. maddesine göre satın almak istiyorum.


Gereğini arz ederim. ….. / ….. / …..


Ad Soyad (İmza)


Adres:


T.C.Kimlik No:

Telefon No:




Milli emlak irtifak hakkı nasıl tesis edilir?



Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com


Geri Dön