26 / 04 / 2024

Milli emlak kiralama dilekçe örneği!

Milli emlak kiralama dilekçe örneği!

Kiralama sebebini ve kiralanmak istenen yerin sınırları gösterir bilgileri içeren bir dilekçeyle taşınmazın bulunduğu yerdeki Defterdarlığa dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. İşte, milli emlak kiralama dilekçe örneği!



Milli emlak kiralama dilekçe örneği!

Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin (Hazine taşınmazlarının) kiraya verilmesi görev ve yetkisi, Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 178 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13 üncü maddesinin (b) bendine göre Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait oluyor. 


Hazinenin özel mülkiyetinde ve Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazların kiraya verilmesi işlemleri esasen 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümleri ile Milli Emlak Müdürlüğü tarafınsan çıkarılan Genel Tebliğ ve Genelgelere göre yürütülüyor. 


Kiralama işlemlerinin daha süratli ve mahallinde sonuçlandırılabilmesi amacıyla 327 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği ile Valiliklere (Defterdarlık) kiralama işlemlerinde yetki devredilmiş oluyor. 


2012/15 sayılı Başbakanlık Genelgesi uyarınca, kiralama işlemleri için (anılan Genelgeden muaf tutulan kiralama işlemleri hariç) Başbakanlıktan izin alınması gerekiyor. 


Kiralama sebebini ve kiralanmak istenen yerin sınırları gösterir bilgileri içeren bir dilekçeyle taşınmazın bulunduğu yerdeki Defterdarlığa/Malmüdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, Milli emlak kiralama dilekçesi nasıl yazılır?



Milli emlak kiralama dilekçe örneği!


………. EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE

 

 

 

         İlimiz, ……… İlçesi, ……………………. Mahallesi’nde bulunan ……… ada ……… parsel no.lu ……………. m² yüzölçümlü Hazineye ait taşınmazı 2886 sayılı Kanunun 45. maddesine göre ………………………………. olarak kullanmak üzere kiralamak istiyorum.

 

         Gereğini arz ederim. ….. / ….. / …..

 

 

 

                                                                                     Ad Soyad (İmza)


 

 

Adres    :

 


T.C.Kimlik No     :

Telefon No          :



Milli emlak satın alma dilekçe örneği!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön