24 / 04 / 2024

Milli emlak satın alma dilekçe örneği!

Milli emlak satın alma dilekçe örneği!

Milli emlak satışı için kişilerin dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor. İşte, milli emlak satın alma dilekçe örneği!



Milli emlak satın alma dilekçe örneği!

Devlet, görevlerini yerine getirmek için ihtiyaç duyduğu taşınır ve taşınmazları, özel şahıslar gibi satın alma suretiyle elde edebiliyor. Ancak Devlet, gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinden farklı bir satın alma prosedürüne tabi tutuluyor.


Yani, Devlet mal satın almak için özel kişilerden farklı bazı işlemler yapmak zorunda kalıyor. Devlet kamu hizmetlerinin görülmesi için mal satın almak istediğinde bu işlemin hukuken geçerli olabilmesi, ihale mevzuatına uygun hareket edilmesine bağlı oluyor. 


Devletin ya da onu temsil eden ajanların istediği zaman istediği kişilerden istediği şekilde mal satın almaları söz konusu olmuyor. 


Devletin satın alma yolu ile mal edinmesinde gerçek ya da özel hukuk tüzel kişisinin de rızası söz konusu oluyor.  Yani bir zorlama bulunmuyor. Devletin mal satın almasında 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanıyor. 


4734 sayılı Kanun kapsamına giren idareler, Kanunda belirtilen şekil ve şartlarla bedel takdiri yöntemi ile mal edinebiliyor. 


Milli emlak satışı için kişilerin bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık  Emlak  Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor. 


Satın alınmak istenilen taşınmazın özelliklerinin (ada, parsel,yüzölçüm v.s.) bulunduğu, açık adresini belirtir bir dilekçe ile müracaat edilmesi halinde ihale günü ve saati müracaat edene bildiriliyor. Peki, Milli emlak satın alma dilekçesi nasıl yazılır?



Milli emlak satın alma dilekçesi!


………. EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE

 

 

         İlimiz, ……… İlçesi, ……………………. Mahallesi’nde bulunan ……… ada ……… parsel no.lu ……………. m² yüzölçümlü taşınmazın …………. / …………. oranındaki hissesi / tamamı Hazineye ait taşınmazı 2886 sayılı Kanunun 45. maddesine göre satın almak istiyorum.

 

         Gereğini arz ederim. ….. / ….. / …..



                                                                                     Ad Soyad (İmza)

 

 

 

Adres    :

 

T.C.Kimlik No   :

Telefon No        :

 


Milli emlak nasıl tahsis edilir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön