24 / 04 / 2024

Milli park alanları meclis gündeminde!

Milli park alanları meclis gündeminde!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizdeki milli park alanlarına ve korunmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti..



Milli park alanları meclis gündeminde!


Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizdeki milli park alanlarına ve korunmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Önergesinde "Milli park alanları ne kadardır? Koruma görevini yerine getirenlerin sayıları parklara göre kaç kişidir?" sorularına da yer veren Gürer, sorularını 2 başlıkta topladı.


Gürer'in soruları


1- Bitki ve hayvan varlığıyla veya mağaralar ve kraterler gibi oluşumlarla bulunduğu bölgenin tabiat özelliklerini temsil eden; doğal özellikleri ileri derece bozulmamış; türlere tabii yaşama alanında veya dışında koruma tedbirlerinin uygulanabildiği; ekosistem ve türlerinin geleneksel doğal kaynak yönetim biçimleriyle beraber korunabildiği; insan unsurunun ağırlık taşıdığı peyzajları barındıran koruma alanları hangileridir? Yıllara göre korumada istenen hedefe ulaşılmakta mıdır? Koruma alanı ilen son beş yılda koruma kapsamında çıkarılan yerler var mıdır?


2- Bilimsel ve estetik bakımdan milli veya milletlerarası düzeyde ender bulunan doğal ve kültürel değerleri; tabiat unsurunun ağırlık taşıdığı peyzajları barındıran, özellikli kaynak değerlerinin uygun bir şekilde korunup yönetildiği, bir veya daha fazla ekosistemin tamamını kapsayacak büyüklükte kaç milli park vardır? Bu alanlarda son beş yılda değişim var mıdır? Milli park alanları ne kadardır? Koruma görevini yerine getirenlerin sayıları parklara göre kaç kişidir?





Geri Dön