23 / 04 / 2024

Milli parklar 2014 yılında 13 milyon ziyaretçi ağırladı!

Milli parklar 2014 yılında 13 milyon ziyaretçi ağırladı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Milli parklar ve tabiat parkları, 2014 yılında 13 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Biz, 2019’da bu sayıyı 15 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.



Milli parklar ve tabiat parkları vatandaşların ailece ziyaret edebilecekleri yerler arasında ilk sırada bulunuyor. Vatandaşların zamanlarını daha keyifli geçirebilmeleri ve günlük hayatın stresli ortamından uzaklaşabilmeleri için Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan yatırımlar sonucunda bu alanlardaki ziyaretçi sayısı son 12 yılda 2 kattan daha fazla arttı. 2002 yılında 5,5 milyon olan ziyaretçi sayısı, gerçekleştirilen yatırımlarla 2014 yılında 13 milyona çıktı.


Tabiat Eğitim Merkezleri kurulacak


Tabii hayatı koruyan ve her zaman gelişmesi için destekleyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı milli parkları ve tabiat parklarını ziyaretçilerin ilgi odağı haline getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, 100 korunan alanda ziyaretçi tanıtım ve tabiat eğitim merkezleri kurulacak. Tesislerin en kısa zamanda tamamlanarak ziyaretçilerin kullanımına sunulması planlanıyor.


“2019’da 15 milyon ziyaretçi hedefliyoruz”


Türkiye’nin dört bir yanında şehir ormanları, tabiat parkları ve mesirelik alanlar kurduklarını ifade eden Bakan Eroğlu, “Tabiat turizmini geliştirmek ve vatandaşlarımızın tabiat parklarında yeşile olan ihtiyacını gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu maksatla parklarımız için gerçekleştirdiğimiz yatırımlar sonucunda ziyaretçi sayısını 2019’da 15 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


TOKİ Haber


Geri Dön