29 / 03 / 2024

Milli Tren için bin 500 proje aynı anda yürütülüyor!

Milli Tren için bin 500 proje aynı anda yürütülüyor!

Türkiye demir ağlarla örülüyor. Milli Tren Projesi, demiryolu yenileme ve lojistik merkez yapım çalışmaları başta olmak üzere demir ağlar için yaklaşık bin 500 proje aynı anda sürdürülüyor...



Türkiye demir ağlarla örülüyor. Milli Tren Projesi, demiryolu yenileme ve lojistik merkez yapım çalışmaları başta olmak üzere demir ağlar için yaklaşık bin 500 proje aynı anda sürdürülüyor. Türkiye, 2009'da Ankara-Eskişehir hattında Yüksek Hızlı Tren (YHT) işletmeciliğine başlayarak bu alanda dünyada altıncı, Avrupa'da sekizinci ülke oldu. Ardından 2011'de Ankara- Konya, 2013'te Konya- Eskişehir, son olarak 25 Temmuz 2014'te de Ankara-İstanbul YHT hattının Eskişehirİstanbul (Pendik) kesimi işletmeye açıldı. Söz konusu hatlarda bugüne kadar 17 milyon 500 bin yolcu seyahat etti. Yakın gelecekte sadece Ankara-İstanbul arasındaki YHT ile yıllık 10 milyon yolcunun seyahat etmesi hedefleniyor. 


KAPIKULE'YE UZANACAK 

Bu arada Pendik-Söğütlüçeşme ve Kazlıçeşme-Halkalı arasındaki hatlarda iyileştirme çalışmaları sürüyor. Marmaray'la entegrasyon çalışmalarının tamamlanması sonucunda YHT'ler Halkalı'ya kadar ulaşacak. Diğer taraftan Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren proje çalışmaları devam ediyor. 


Sabah


Geri Dön