29 / 03 / 2024

Milli Tren Projesi'nin demiryolları için 1500 proje aynı anda sürdürülüyor!

Milli Tren Projesi'nin demiryolları için 1500 proje aynı anda sürdürülüyor!

“Milli Tren Projesi” kapsamında, demiryolu yenileme ve lojistik merkez yapım çalışmaları başta olmak üzere yeni yapılacak demiryolları için yaklaşık 1500 proje aynı anda sürdürülüyor...



2023 yılına kadar tamamlanması planlanan 13 bin kilometrelik demiryolu ağının oluşturulmasından yabancı şirketler de pay alabilmek için yarışıyor. Bu yıl İstanbul'da düzenlenecek olan "Eurasia Rail – 5. Uluslararası Demiryolu Fuarı"na ürünlerini tanıtmak isteyen 25 ülkeden 121 yabancı firma katılıyor. Almanya, Fransa, Rusya, İspanya ve İran çok önem verdikleri bu buluşmada bakanlık seviyesinde yer alacak. 


Alanında dünyanın 3'ncü büyük demiryolu fuarı olma özelliğini taşıyan "Eurasia Rail: 5. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı"nı Türkel Fuarcılık düzenliyor. 


Türkel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Yazgan, 05 - 07 Mart 2015 tarihleri arasında Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan fuar ile ilgili olarak "Milli Tren Projesi bünyesinde Ankara-İstanbul arasında yeni bir direkt hızlı tren hattı yapılmasını planı ile yabancı şirketler gözünü Türkiye'ye çevirdi. Ancak tek proje bu değil. 3 bin 500 kilometre yüksek hızlı demiryolu, 8 bin 500 kilometre hızlı demiryolu, bin kilometre konvansiyonel demiryolu olmak üzere toplam 13 bin kilometre demiryolu yapılması hedefleniyor. Böylelikle 2023 yılında toplam 25 bin kilometre demiryolu uzunluğuna ulaşılması ve bu sayede, demiryolu taşımacılık payının yolcuda yüzde 10 ve yüzde 15'e çıkarılması bekleniyor. Tüm bu yapılacak işler düzenlediğimiz fuara büyük bir ilgi oluşmasını sağladı. Geçen yıl 23 ülkenin katılım yaptığı fuara bu yıl 25 ülkeden katılım var. Bu alanda teknolojik yarışta yer alan Almanya, Fransa, İspanya'dan şirketlerden yoğun talep geldi. Bu ülkelerin yanısıra İran da dahil olmak üzere katılımlarını bakanlık seviyesinde yapacaklar. Bu da Türkiye'deki demiryolu projesine gösterdikleri ilginin büyüklüğünü ortaya koyuyor" dedi. 


2011 yılından beri Türkel Fuarcılık tarafından organize edilen "Eurasia Rail: 5. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı" Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, T.C.D.D, Tüvasaş, Tüdemsaş ve Tülomsaş, KOSGEB, TOBB tarafından resmi olarak destekleniyor. Konferans ve seminer programları ile de kamu ve özel sektörde öne çıkan isimleri ağırlayan fuar, sektördeki önemli gelişmeleri, son teknolojileri, yeni ürünlerin tanıtımlarını, büyük firma ve kurumları İstanbul'da tek bir platformda toplama özelliğine sahip.


Bu yıl fuara 25 ülkeden 121 yabancı, 113 ise yerli olmak üzer 234 firmanın katıldığını belirten Korhan Yazgan, şöyle dedi: "Demiryolu sektörünün serbestleşme sürecinin tamamlandı. Milli standartların oluşturulması, emniyet yönetim sisteminin altyapı ve işletmeciliğin kültür haline getirilmesi ve her türlü demiryolu aracının ülkemizde üretilmesi planlanıyor. Tüm bunlar fuara ilginin artmasını sağlıyor"


Sabah


Geri Dön