24 / 04 / 2024

Mim-Sin Şirintepe Mahallesi'ne 112 Acil Müdahale Hizmeti binası yapılıyor!

Mim-Sin Şirintepe Mahallesi'ne 112 Acil Müdahale Hizmeti binası yapılıyor!

Kayseri Melikgazi Belediyesi olarak birçok ilçenin muhtelif semtlerine 112 sağlık merkezi için yer tahsisi yaptıklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, Mim-Sin Bölgesinde 112 Acil Müdahale Hizmeti için bina inşa ettiklerini bildirdi...




Kayseri Melikgazi Belediyesi olarak birçok ilçenin muhtelif semtlerine 112 sağlık merkezi için yer tahsisi yaptıklarını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Mim-Sin Bölgesinde semt halkının isteği üzerine 112 Acil Müdahale Hizmeti için bina inşa ettiklerini bildirdi.


200 m2 oturma alanına sahip 112 sağlık merkezinin zemin+1 kat olmak üzere inşa edildiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, semt sağlık 112 acil müdahale merkezlerin çok önemli olduğunu halk sağlığı için bu merkezlerin mutlaka artırılması gerektiğini belirtti.


Karacaoğlu, Mim-Sin ve İldem bölgelerine olmak üzere 3 ayrı semtte 112 Acil Sağlık Merkezi için bina tahsis ettiklerini kaydeden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:


“ Halk ve Çevre sağlına büyük önem veriyoruz. Sağlık yönündeki çalışma ve yatırımlarımızın bunların birer kanıtıdır. Mim-Sin Bölgesine daha önce 112 Acil Sağlık merkezi için bina tahsis ettik. Şimdi ise Sağlık Tesis inşa ediyoruz. 200 m2 alanlı bu merkez içinde acil müdahale, Enjeksiyon odası, Anne ve Çocuk Hasta Takibi, 5 ayrı poliklinik odası, Aile Sağlığı Planlama servisi ve laboratuar odası bulunmaktadır. Mim-Sin bundan böyle hem sağlık merkezi hem de sağlık Tesis ile sağlık sorunu bir bakıma Belediyemiz vasıtası ile çözülmüş olacaktır. Bölge halkına hayırlı olsun”



Talas Express


Geri Dön