25 / 04 / 2024

Mimar Emre-Kerem Oral kardeşler doğal ürünler mağazası açıyor!

Mimar Emre-Kerem Oral kardeşler doğal ürünler mağazası açıyor!

3 yıl önce Palivor Çiftliği'ni kuran mimar Emre ve Kerem Oral, kendileri için ürettikleri doğal ürünleri Bebek'teki mağazalarında satacak. Mağaza'nın Aralık ayında açılması planlanıyor...



KIRKLARELİ'nin Demirköy ilçesi'nde 4 milyon dolar yatırımla Palivor Çiftliği'ni kuran Oral Mimarlık Ortakları Emre ve Kerem Oral, şimdi de doğal çiftlik ürünlerinin satılacağı bir mağaza açıyor. 

İstanbul Bebek'te faaliyete başlayacak 60 metrekarelik mağazada keçi peynirinden yoğurda, sucuktan bala kadar 150 çeşit ürün yer alacak. 


ARALIKTA AÇILIYOR 

"7 gün 18 saat faaliyet gösterecek mağazada sabah 08.00'den itibaren serpme kahvaltı vereceğiz, öğlenden sonra da sıcak sosisli sandviç, soğuk sandviç, salata ve tatlı servis edeceğiz" diyen Emre Oral, mağazanın Aralık ayı ortasında açılacağını belirtiyor. 

24 kişinin rahadıkla yemek yiyebileceği mağazanın tasarımı ise beş çiftlik, beş bajevinden oluşan 140 dönümlük Palivor Çiftliği'nin tüm projelerini çizen Kerem Oral'a ait. 


5 MAĞAZA YOLDA 

Oral kardeşlerin yaklaşık 250 Yenal Altaç'la birlikte hayata geçirdiği mağazanın ikincisi de 2015'te Bağdat Caddesi'nde açılacak. Kerem Oral, aynı yıl içinde 3-4 tane de bayilik vermeyi düşündüklerini söylüyor. 

Şu anda CarrefourSA Gurme ve Macrocenter'da ürünlerinin satıldığını ifade eden Emre Oral, mağazada işler yolunda giderse çiftlikteki bağ evlerinden birine restoran açacaklarını belirtiyor. 

Yakın zamanda çay, kahve ve baharat işine de yatırım yapmayı isteyen Oral kardeşler, beş yıl içinde çiftliğe 10-15 odalı bir butik otel açmayı da planlıyor. 


Palivor Çiftliğinde her şey doğal Çiftlikte ceviz, kiraz, çilek, domates ve üzüm yetiştiriliyor. 

230 saanen keçisi ve kanatlı hayvanların bulunduğu çiftlikte, 10 atlık küçük bir hara da kurulacak. Keçilerin günde yaklaşık 2.5 litre süt verdiklerini dile getiren Kerem Oral, sütleri civardaki mandıralara gönderip kendi markalarıyla peynir, yoğurt yaptırdıklarını vurguluyor. Oral, ürettirdikleri Trakya eski kaşarı ve sucukta da iddialı olduklarını söylüyor. 


Avrupa'dan ödülü var 

ORAL kardeşler, 17. yüzyılda Papazın Çiftliği olarak bilinen Palivor Çiftliği'ni toplam 7 çocuğuyla şehir t yaşantısından uzaklaşmak ve doğal : ürünler yiyebilmek için kurmuş. 

İnşaatı 6 ay süren proje, 2011 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde de 'Avrupa'nın en iyi projesi" seçilmiş. 


Elif Akın-Millet Gazetesi


Geri Dön