20 / 04 / 2024

Mimar Hakan Kıran 'martı' projesiyle City Scape'te!

Mimar Hakan Kıran 'martı' projesiyle City Scape'te!

Mimar Hakan Kıran tarafından hazırlanan 'Martı', İstanbul'dan önce Dubai Emlak ve İnşaat sektörünün en önemli etkinliği olan City Scape'e katıldı



Dünya üzerinde 7 ayrı şehirde düzenlenen ve emlak/inşaat piyasasının ilgi odağı olan bu etkinlikte büyük bir başarıya imza atarak "shortlist"e kalan Kabataş Martı, 7 Ekim tarihinde düzenlenecek gala gecesinde belki de fuarın yıldızı olarak açıklanacak ve "City Scape Ödülü"nün sahibi olacak. 

Ünlü Mimar; İstanbul'un en bilindik iskelelerinden Kabataş için hazırladığı özel projeye Martı ismini verdi. Kabataş Martı; ilk bakışta tarihi semtte yüzyıllardır süregelen dokuyu koruyan, şeffaf ve sade tasarımıyla dikkat çekiyor. Bununla birlikte martının denizden balığı yakalarken dinamizmini ve zerafetini de barındırıyor. Aynı arter üzerinde bulunan çağdaş ulaşım araçlarıyla entegre olabilecek özelliklerde tasarlanan Kabataş Martı Ulaşım ve Aktarma Merkezi, böylelikle kentsel çağdaşlığı da temsil edecek. 

Kabataş Martı, bütün bu özelliklerinin yanında, ayrıca İstanbul ve deniz ulaşımın en önemli yaşayan unsuru olan simit sever Martı'yı da taçlandırmış olacak. 

Aynı etkinlikte 2008 yılında 2 ayrı Türk firması yarışmıştı. Dubai City Scape 2009 katılımcıları arasında ise Hakan Kıran Mimarlık ile birlikte 3 Türk firması yer alıyor. 

2009 Dubai City Scape Türk finalistleri 3 farklı branşta yer alacak:

Ulaşım:

Kabataş Martı Ulaşım ve Aktarma Merkezi/Hakan Kıran Mimarlık

Turizm:

Libertas Rixos Hotel/Tabanlıoğlu Mimarlık Ofisi 

Ofis:

Eczacıbaşı R&D Centre (Eskişehir Bozüyük)/Öncüoğlu Mimarlık


Geri Dön