25 / 04 / 2024

Mimar Hakan Kıran'ın Göktürk'te 80 milyon dolarlık apartmanı hayata geçirdi!

Mimar Hakan Kıran'ın Göktürk'te 80 milyon dolarlık apartmanı hayata geçirdi!

Mimar Hakan Kıran'ın Göktürk'te hayata geçirdiği 80 milyon $'lık Larus Palas'ın yanına kurulan alışveriş sokağı ünlü markaların akınına uğradı. Bisse'den Mudo'ya, İpekyol'dan Saat&Saat'e kadar birçok firma Larus Sokak'a gelecek...



Mimar Hakan Kıran'ın Göktürk'te hayata geçirdiği 80 milyon $'lık Larus Palas'ın yanına kurulan alışveriş sokağı ünlü markaların akınına uğradı. Bisse'den Mudo'ya, İpekyol'dan Saat&Saat'e kadar birçok firma Larus Sokak'a gelecek.


Mimar Hakan Kıran ile Göktürk'te hayata geçirdiği Larus Palas'ı gezdik. Göktürk'e eski palas kültürünü getirecek proje, ünlü markaların da uğrak yeri olmuş. Bir nevi apartman olan Larus Palas'ta işyeri açmak isteyen birçok yerli ve yabancı marka sıraya girmiş. Kıran, markaların ince elenip sık dokunarak tespit edildiğini söylüyor. Kıran, projesini şöyle anlatıyor: "Yaratıcılık ideali ile yaşayan insanların kolay kolay fırsat bulamadığı bir dünyadayız. Kendi hayallerimi ve 30 yıllık deneyimimi, tasarım amaçlı bir esere dönüştürdüm. Bu fırsatı bulduğum için şanslıyım. İnsanların bu esere yalnızca sahip olma değil, aynı zamanda ait olma ve gelecek nesillere devretme amaçlı bakmaları en büyük arzum." Projenin hem mimarı hem de yatırımcısı olan Kıran, "Palas kültürünü 21'inci yüzyıla ve geleceğe taşıyoruz" diyor. 


LARUS LOFT'A BAŞLIYORUZ 

Kıran, toplam 18 dükkân, özel tasarımlı 60 daire ve 22 küpten oluşan projenin özel bir yatırım olduğunu belirtiyor. Larus Palas'ın karşısında yakın zamanda Larus Loft projesine başlayacaklarını da açıklayan Kıran, "Bir yanınızda o doyumsuz palas kültürünü günümüzde yaşatan Larus Palas, diğer yanınızda modern hayatın son derece şık bir sembolü haline gelecek Larus Loft olacak. Bu iki eserin arasındaki Larus Sokak ise kalitenin buluşma noktası haline gelecek" şeklinde konuşuyor. Larus Palas'ta yaşam Ocak 2014'te başlayacak. Açılışı Nisan 2014'te yapılacak Larus Sokak mağazaları ise yılbaşıyla birlikte hizmete girmeye başlayacak. İnşaatına başlanmış olan Larus Loft'taki mağazaların da yılbaşında açılması planlanıyor. Bu projedeki daireler ise önümüzdeki yılın sonunda teslim edilecek. 


MONAKO'DA ADA YAPIYORUZ

 Siz artık müteahhit mi oldunuz? 

Amacım müteahhitlik. Eser niteliği olmayan binayı yapmam. Bize basit tip binalar yapılması empoze edilmeye çalışıldı, kabul etmedik. Bu yüzden yurtdışına kaçtım. 

 Yurtdışında ne yapıyorsunuz? 

Monako'da bir ada yapıyoruz. Proje, Fransa ile başladı, sonra Katar oldu. Şimdi yine sahibi değişiyor. Durduk bekliyoruz. Portekiz ve Katar'da bina yapıyoruz. Dubai için imza attık.


MARKALAR MAĞAZA AÇMAK İÇİN SIRAYA GİRDİ

Larus Sokak'ta önemli markalar yer alıyor. Kıran, "Seçilen markalar, son dönemde gelişen ve yakında İstanbul'un önemli bir merkezi olacak Göktürk'ün yaşam kalitesine uygun. Bu ihtiyaçlara göre belirleniyor. Larus Sokak bu yönüyle yeni dünyanın kapalı alışveriş merkezlerine karşılık farklı bir konsepti oluşturacak. Geleneksel yaşamın bugünkü haliyle dizayn edildi" diyor. Kıran'ın verdiği bilgiye göre, Larus Sokak'ta Gezi İstanbul, DNR, Carluccio's, İpekyol, Bisse markaları mağaza dekorasyonlarını sürdürüyor. Mudo, Paşabahçe, Saat&Saat, Mia Mensa Restaurant, English Home, Atasun Optik ve isimleri açıklanmayan mücevher, coffee shop, restoran, bar konsepti markalarla görüşmeler devam ediyor.


ÖZEL BİR YALITIM UYGULADIK

 Apartmana ne kadarlık yatırım yapıldı? 

Yatırım tutarımız 80 milyon doları buldu. 

 Nasıl işleyecek, kapıcı var mı? 

Burada yaşayanlara 'concierge' (konsiyerj) hizmeti vereceğiz. Sosyalleşebilecekleri bir 'lounge' yaptık. Binanın yalıtımı da özel. İçinde kanserojen veya gaz içeren malzeme yok. Duvarlar nefes alıp, verecek. Doğramalarımız alüminyum ve ahşap. Taş ve tuğla malzememiz de var. Dairelerin hepsine akustik ses yalıtımı yapıldı. Şehir suyunu arıtıyoruz. 

 Apartmanınızda sanat da hissediliyor? 

Dışarıda heykeller var. Heykeltıraş arkadaşımız İnayet Türkoğlu'na ait. Bina girişinde Devrim Erbil tabloları sizi karşılıyor...


Sinan Özedincik/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön