28 / 03 / 2024

Mimar Merve Kaya: Gayrimenkul sektörü ekolojiyi gözetmeli!

Mimar Merve Kaya: Gayrimenkul sektörü ekolojiyi gözetmeli!

ÇEDBİK Kongresi'ne İzka İnşaat adına İş Geliştirme Koordinatörü Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı Merve Kaya katıldı. Kaya, ekolojik sorunların her geçen gün arttığını, dolayısıyla enerji ve çevre konularındaki duyarlılığın da artması gerektiğini vurguladı.



İstanbul'da yapılan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ( ÇEDBİK) Kongresi'ne İzka İnşaat adına İş Geliştirme Koordinatörü Yüksek Mimar ve Şehir Plancısı Merve Kaya katıldı. Kaya, ekolojik sorunların her geçen gün arttığını, dolayısıyla enerji ve çevre konularındaki duyarlılığın da artması gerektiğini vurguladı. 


Gelecek nesilleri düşünerek hareket etmek zorunda olduklarını, gayrimenkul ve tasarım alanındaki herkese bu anlamda büyük sorumluluk düştüğünü belirten Merve Kaya, "Yeşil binalarla ilgili bu önemli kongreye katılmak şirketimiz açısından büyükönem taşıyor. Leed sertifikasına aday olan projemiz Park Yaşam Ataşehir , İzmir'de yeşil bina uygulamalarına önem vererek gerçekleştirdiğimiz ve yoğun ilgi gören bir proje . Projemizin leed kapsamında uluslararası standartlara göre detaylı bir değerlendirme sonucu alacağı sertifikayla da yeşil bina özelliklerine uygunluğunu belgelemiş olacağız" dedi. Merve Kaya, interaktif gerçekleştirilen konrede sürdürülebilir belgeleme, sürdürülebilir yerleşke ve malzeme, sürdürülebilir finans, sürdürülebilir verimlilik, entegre tasarım ve bina yönetimi konularının ele alındığını bildirdi. 


Sabah


Haber Posta gazetesinde şu şekilde yer aldı;


İZKA İnşaat, İstanbul'da düzenlenen Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Kongresi'ne katıldı. İZKA İnşaat adına kongrede bulunan İş Geliştirme Koordinatörü Merve Kaya, "Yeşil bina bizim için çok önemli. Park Yaşam Ataşehir projemiz de bu uygulamayla yapılıyor. 

Badece bina bazında değil kentsel bölge ölçeğinde yeşile ve sürdürülebilirliğe duyarlılık göstermeliyiz" diye konuştu.



Posta


Geri Dön