23 / 04 / 2024

Mimar mühendis Cüneyt Tuaç son yolcuğuna uğurlandı!

Mimar mühendis Cüneyt Tuaç son yolcuğuna uğurlandı!

Katkıda bulunduğu eğitim hizmetleri ile tanınan Ali Cüneyt Tuaç (77), son yolculuğuna dualarla uğurlandı. Önceki gün vefat eden mimar ve mühendis Tuaç'ı, sevenleri Fatih Camii'nden uğurladı



Cenaze törenine Tuaç'la birlikte eğitim hizmetlerinde beraber çalıştığı yakın arkadaşları da katıldı. Cenazeye katılanlar arasında eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilahiyatçı yazar Prof. Dr. Suat Yıldırım, İhsan Akdeniz ve sunucu Kemal Gülen de vardı. Tuaç'ın cenazesi, Edirnekapı şžehitliği Sakızağacı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Eşi Özgür Tuaç, 'İstanbul'da hayır müesseselerinin birçoğunda emeği var. 48 senelik evliyiz. Bir gün beraber yemek yediğimizi hatırlamam. Daima hizmet işleri ile meşgul olurdu.' diye konuştu.

Cünet Tuaç'ın çok hayırsever bir insan olduğunu vurgulayan eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da, 'Geçmişte birçok cemiyetlerde birlikte çalışma imknı bulduk. Gayretli hizmetlerine yakından şahit oldum.' ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Suat Yıldırım ise, '30 yıldır tanıdığım değerli bir dostumu kaybetmenin hüznünü yaşıyorum. 1980'li yılların başından itibaren her türlü hayır işinin başında bulundu. Allah hizmetlerini makbul eylesin.' dedi. Tuaç'ın yakın dostu İhsan Akdeniz, 'Hayır işlerinde koşturan fedakr bir kardeşimizdi. Aylarca okul tadilatında çalıştığını bilirim. Allah emeklerinin karşılığını ahirette fazlası ile versin.' şeklinde konuştu. 1970'ten itibaren kendini hayır işlerine adayan Ali Cüneyt Tuaç, hayırseverler tarafından yaptırılan eğitim tesislerinin inşası ve tadilatında önemli hizmetleri ile tanınıyordu.
Zaman


Geri Dön