29 / 03 / 2024

Mimar mühendis Cüneyt Tuac vefat etti!

Mimar mühendis Cüneyt Tuac vefat etti!

 Yurtiçi ve yurtdışında hayırseverler tarafından yaptırılan eğitim tesislerinin inşası ve tadilatında önemli görevler üstlenen Mimar mühendis Cüneyt Tuac, 77 yaşında vefat etti.  



 

Mimar Tuac rahatsızlığı sebebiyle Sema Hastanesinde son bir aydır yoğun bakımda yatıyordu. Tuac'ın cenazesi bugün Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı şžehitlik Sakızağacı Mezarlığına defnedilecek.

Cüneyt Tuac 1970'li yıllardan itibaren kendini hayır hizmetlerine adadı. İzmir'de Ali Rıza Tanrısever aracılığıyla Fethullah Gülen ile tanışan Cuneyt Tuac o tarihten itibaren yurt ve kolej gibi eğitim kurumlarının inşasında ve tadilatında emek sarf etti.

Mimar ve mühendis olan Tuac 1994 yılında itibaren Tataristan, Kırım, Arnavutluk, Romanya Ukrayna gibi ülkelerdeki eğitim müesseselerinin inşa ve tadilatlarıyla ilgilendi. Merhum Hacı Kemal Erimez ile de yakından diyalogu bulunan Tuac 2001 yılında rahatsızlandı. Prostat Kanseri teşhisi konulan ve bir süre sonra da by-pass ameliyatı olan Tuac'ın hastalığı son 2 yılda ağırlaştı. Bir aydır Sema Hastanesi'nde yoğun bakımda yatan Cüneyt Tuac bugün hakka yürüdü. 3 çocuk babası olan Tuac bugün Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı şžehitlik Sakızağacı Mezarlığı'nda defnedilecek.

ZAMAN

 


Geri Dön