26 / 04 / 2024

Mimar Şehnaz Ünügür'den eski eşine mal davası!

Mimar Şehnaz Ünügür'den eski eşine mal davası!

Mimar Şehnaz Ünügür, 5 yıl önce boşandığı Corvus şaraplarının sahibi eski eşi Reşit Soley’e boşanma kurallarına aykırı davrandığı nedeniyle alacak davası açtı. İddiaya göre Soley 10 taşınmazı devir günü başkalarına kiraladı.



Corvus şaraplarının sahibi Reşit Soley ile eşi Şehnaz Ünügür, 5 yıl önce boşandı. Mahkemeye sunulan boşanma protokolüne göre; Soley, Çanakkale Bozcaada'ya bağlı Alabey ve Cumhuriyet mahallelerindeki 10 ayrı taşınmazın yüzde 50 hissesini boşanma kesinleştikten sonra Ünügür'e devretmeyi kabul etti. Ünügür de 6 milyon lira tazminat ve aylık 25 bin liralık nafaka isteminden vazgeçti.


İddiaya göre Soley 10 taşınmazın yüzde 50 hissesini boşandığı Ünügür'e devretti. Ancak devir günü 10 taşınmazı üçüncü kişilere 15 yıllığına kiraladı. Ünügür'ün de bu taşınmazlardan hem maddi hem fiziki anlamda yararlanma hakkı ortadan kalktı. Aldatıldığını iddia eden Ünügür, taşınmazları kullanamadığı ve maddi olarak zarar ettiği gerekçesiyle Soley'e İstanbul Aile Mahkemesi'nde ecrimisil istemli alacak davası açtı. Ünügür ilk etapta 750 bin lira tazminat ile kiralama şerhinin ve tapuda intifa hakkının iptalini istedi. Davaya cevap veren Soley ise davacının iddialarının doğru olmadığını belirterek davanın reddini talep etti.


ÜNÜGÜR'E VERİLECEK

İstanbul Aile Mahkemesi yargılama sonunda kiralama şerhleri ile intifa haklarının iptali ile bu taşınmazlar üzerindeki ecrimisil bedellerinin hesaplanarak Şehnaz Ünügür'e verilmesine karar verdi. Ancak taşınmazlar üzerindeki ecrimisilin hukuk mahkemesinin görev alanında olduğunu belirterek davaya görevsizlik kararı verdi. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi de davanın son duruşmasında boşanmadan önce ve sonra taşınmazların tüm tapu kayıtlarının istenilmesine ve ecrimisil bedellerinin hesaplanabilmesi için keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.



Sabah


Geri Dön