29 / 03 / 2024

Mimar Sunay Erdem ve Günay Erdem İzlanda'da ödül aldılar

Mimar Sunay Erdem ve Günay Erdem İzlanda'da ödül aldılar

İzlanda'nın Reykjavik kentinde düzenlenen yarışmada, Türk mimarlar Sunay ve Günay Erdem birincilik ödülüne değer görüldü



Uluslararası Kentsel Tasarım Yarışmasında, aynı kategoride eşdeğer dört birincilik ödülü verildi. Reykjavik'teki eski limanın kent merkezine kazandırılması fikriyle Associated Icelandic Ports tarafından düzenlenen yarışmaya, yaklaşık 20 ülkeden 51 proje katıldı. Birincilik alan Sunay Erdem, limanın ilerisinde, kentin soğuk iklimini ve sıcak ruhunu simgeleyen simge yapı da tasarladıklarını bildirdi.
Sabah

İlgili haber

Mimar Sunay Erdem ve Günay Erdem İzlanda'da ödül aldı

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Türk mimarların dünya başarısı

İzlanda'da düzenlenen Uluslararası Kentsel Tasarım Yarışması'nda Türk mimarlar Sunay ve Günay Erdem birincilik ödülü aldı. Aynı kategoride eşdeğer dört birincilik ödülünün verildiği yarışmaya 20 ülkeden 51 proje katıldı.

Yarışma,  Reykjavik kentinde düzenlendi. Ana fikir ise, Reykjavik'teki limanın kent merkezine kazandırılmasıydı. Mimar Sunay Erdem,  Bizim projemizdeki ana kurgu ise kent merkezinde oluşturulacak parklarla, Reykjavik kenarındaki vadilerin uzantısını yaratmak ve merkezi, yaya öncelikli hale getirmek. Yeşil alanın limana kadar uzatılmasına biz 'ekolojik koridor' dedik. Limandaki bu yeşil omurga, yeni oluşan sosyal, kültürel ve ticari aktiviteleri dengeli bir şekilde taşıyacak. Bunlar yapılırken de eski limanın bütün tarihi özellikleri korunacak, balıkçılık işlevi de devam ettirilecek" dedi.
Milliyet/Tebernüş Kireçci


Geri Dön