28 / 03 / 2024

Mimar Yama Karim: Yeşil bina kavramı mimariyi zorluyor!

Mimar Yama Karim: Yeşil bina kavramı mimariyi zorluyor!

Mimar Bünyamin Derman başta olmak üzere yapı sektörünün profesyonelleri Dünya Çevre Günü'nde "Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansında buluştu. Mimar Yama Karim sürdürülebilir kentsel tasarım pratikleri hakkında deneyimlerini aktardı.



Mimar Bünyamin Derman başta olmak üzere yapı sektörünün profesyonelleri Dünya Çevre Günü'nde "Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansında buluştu. 


Yeşil binalar konusunda farkındalığı artırma hedefiyle düzenlenen "Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansında konuşan Studio Libeskind Başkanı Mimar Yama Karim sürdürülebilir kentsel tasarım pratikleri hakkında deneyimlerini aktardı. 


"Ortak Şehir: Mimari ve Sosyal Alanlar" başlığını taşıyan sunumunda halka açık alanlara, mimariye ve sürdürülebilir şehir planlama yöntemlerine yoğunlaşan Yama Karim, Dünya Ticaret Merkezi'nin master planından, Milano'nun tarihi fuar alanlarının yeniden düzenlemesi ve Singapur'un tarihi limanlarının planlanmasına kadar önemli projelerinden kesitler sundu ve yeşil bina kavramının mimari ve yapı sektörünü zorladığını söyledi. 


YEŞİL BİNA HER YERDE YAPILABİLİR 


Dünyaca ünlü Ekolojist Gary Grant ise, "Yeşil Binalar ve Ötesi" konferansında yeşil çatılar ve yaşayan duvarlar ile ilgili güncel uygulamaları izleyicilerle paylaştı. Gary Grant, "Öncelikle bütün bitkilerin yeşil olmadığını hatırlamakta fayda var. Kuraklık toleransını ve yerel bitki örtüsünü iyi yönde kullanabiliriz. İkinci olarak, farklı bir şekilde değerlendirilmesi mümkün olmayan atık sular toplanıp sulamada kullanılabilir. Yağmur suyu biriktirilip, depolanıp, tekrar kullanılabilir. Güvenilir bir kaynak olan gri-su (duş ve banyolarda kullanılan sular), kolayca temizlenip sulama için tekrar kullanılabilir. Bu nedenlerle de yeşil olmayan bir şehirde yeşil bir bina yapmak mümkündür ve bu konuda olumlu düşünüyorum" dedi. 


Yeni Akit


Geri Dön