25 / 04 / 2024

Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor Konferansı gerçekleşti!

Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor Konferansı gerçekleşti!

Şişecam Düzcam, Uluslararası Gürültü Farkındalığı Günü'ne özel düzenlediği "Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor" konferansı kapsamında ünlü mimarları bir araya getirdi. Konferansta, gürültü konusu farklı bakış açılarıyla masaya yatırıldı.



Şişecam Düzcam'dan yapılan açıklamaya göre, 27 Nisan'da Yapı-Endüstri Merkezinde tüm dünyada gürültü kirliliğine dikkat çekmek için Gürültü Farkındalığı Günü'ne özel bir konferans düzenlendi.


Ünlü mimarların katılımıyla Şişecam Düzcam'ın ev sahipliğinde düzenlenen konferansta, katılımcılar gürültü kontrolü konusunda bilgilendirildi.


ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Gönenç Sorguç, Öncüoğlu Mimarlık Yönetim Kurulu Üyesi Önder Kaya, Yazgan Mimarlık Kurucu Ortağı Kerem Yazgan ve Suyabatmaz Demirel Mimarlık Kurucu Ortağı Hakan Demirel'in katıldığı konferansta, gürültü konusu farklı bakış açılarıyla masaya yatırıldı.


AA


Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi


 Cam sektörünün global oyuncusu Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren ve dünyanın en büyük düzcam üreticilerinden olan Şişecam Düzcam, tüm dünyada gürültü kirliliğine dikkat çekmek için 27 Nisan tarihinde Yapı-Endüstri Merkezi'nde ‘Gürültü Farkındalığı Günü’ne özel konferans düzenledi. Ünlü mimarların katılımıyla Şişecam Düzcam’ın ev sahipliğinde düzenlenen konferansta katılımcılar gürültü kontrolü konusunda bilgilendirilerek, gürültü konusuna alanında uzman mimarlar ile dikkat çekildi.


Ünlü mimarlar konferansta bir araya geldi

27 Nisan Uluslararası Gürültü Farkındalığı Günü'nde düzenlenen ‘Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor’ konferansına ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Gönenç Sorguç, Öncüoğlu Mimarlık Yönetim Kurulu Üyesi Önder Kaya, Yazgan Mimarlık Kurucu Ortağı Kerem Yazgan ve Suyabatmaz Demirel Mimarlık Kurucu Ortağı Hakan Demirel, gürültüyü farklı bakış açılarıyla değerlendirerek masaya yatırdı.


Prof Dr. Arzu Gönenç Sorguç’un, "ses kavramı" "ses yalıtımının tasarımdaki önemi" “gürültünün insanın sağlığı üzerinde yarattığı olumsuz etkiler" gibi konularla ilgili bilgi paylaştığı konferans kapsamında, konuşma yapan ünlü mimarlar da yaşam konforu için tasarım süreçlerinde gürültü kontrolünün önemi, cephelerde gürültü kontrolü ile ilgili mimari yaklaşımlarını ses, mekan, malzeme, insan ilişkisi üzerinden aktarma fırsatı buldu.


Şişecam Düzcam, Şişecam Akustik Lamine Camları ile gürültü kontrolü sağlıyor

Gürültü kontrolü ile ilgili farkındalığı artırmak isteyen Şişecam Düzcam, “Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor” konferansı ile şehirleşmenin gereği her geçen gün artan çevresel gürültünün insanlar üzerinde yarattığı fizyolojik ve psikolojik olumsuzlukların altını çizdi. Şişecam Düzcam, ürettiği ileri teknoloji Şişecam Akustik Lamine Camlarla çevresel gürültünün binaların içerisine girişini azaltarak gürültünün yarattığı olumsuz etkileri en aza indirip bireylerin yaşam kalitesini artırıyor.




Geri Dön