28 / 03 / 2024

Mimarlar İstanbul'da Buluşuyor konferansı 7-8 Ekim'de gerçekleştirilecek!

Mimarlar İstanbul'da Buluşuyor konferansı 7-8 Ekim'de gerçekleştirilecek!

Mimarlar İstanbul'da Buluşuyor konferansı 7-8 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Mimarlar İstanbul'da Buluşuyor" konferans serisiyle ARKIMEET 2013'te yer alacak isimlerden biri de Julien De Smedt...



ARKIMEET 2013'ün programıyla ilgili her geçen gün yeni detaylar belli oluyor. VitrA'nın öncü sponsor olduğu etkinlikte muhtelif içeriklerle geliştirilen panel ve atölye çalışmalarının yanı sıra konferanslar da programda önemli bir yer tutacak. "Mimarlar İstanbul'da Buluşuyor" konferans serisiyle ARKIMEET 2013'te yer alacak isimlerden biri de Julien De Smedt.


ulien De Smedt, Brüksel, Kopenhag, Belo Horizonte ve Şangay'da şubeleri olan JDS Architects adlı mimarlık ofisinin kurucusu ve direktörü. VM Housing Complex, Mountain Dwellings, Maritime Youth House ve Holmenkollen Ski Jump gibi projeler sayesinde uygulama alanındaki tartışmalara taze bir dinamizm getiren De Smedt, Türkiye mimarlık ortamının da yakından tanıdığı bir isim.


2012 yılının Ekim ayında Belçika Kralı Philippe'ye Türkiye seyahatinde eşlik eden mimar, Adana'da 350 odalı spor odaklı bir otel, konut, spor tesisleri ve marinayı kapsayan bir proje tasarladı.

Mayıs ayı başındaysa Premier Kampüs Ofis'le yeniden gündeme geldi.



Julien de Smedt dünyanın farklı köşelerinde yapmış olduğu projelerle pek çok ödül kazandı. 2003 yılında Henning Larsen Ödülü'nü, 2005'te ise Danimarka Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi tarafından verilen Eckersberg Madalyası'nı aldı.


2004 yılında Stavanger Konser Salonu Venedik Bienali'nde "Dünyanın En İyi Konser Salonu" seçildi, bunun yanında Maritime Youth Hostel Londra'da AR+D Ödülü'ne layık görüldü. Ayrıca yine aynı yıl Mies van der Rohe Ödülü için aday gösterildi. 


2009 yılında Maaskant Mimarlık Ödülü'nü elde eden De Smedt, 2011 yılında da 21. yüzyılda öne çıkan mimarlara verilen Wan-World Architecture News 21 for 21 Ödülü'ne layık görüldü.  


Julien De Smedt, ARKIMEET 2013 kapsamında 7-8 Ekim 2013'te Haliç Kongre Merkezi'nde olacak. 





Geri Dön