25 / 04 / 2024

Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Kamuran Öztekin oldu!

Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Kamuran Öztekin oldu!

Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi’nin 8. olağan genel kurulu önceki gün başladı, bugün ise üyeler sandık başına gitti. TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi’nin kongresinde mevcut başkan Arsal Arısal görevi Prof. Dr. Kamuran Öztekin’e devretti



Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi’nin 8. olağan genel kurulu önceki gün başladı, bugün ise üyeler sandık başına gitti. Mevcut başkan Arsal Arısal’ın aday olmadığı kongrede Prof. Dr. Kamuran Öztekin tek aday olarak seçime girdi. Kongrede 833 üyenin oy hakkı vardı. Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle üyelerin büyük bir bölümü oy kullanmadı. Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi'nin Genel Kurulu'nda sadece 64 üye oy kullandı. Kongre sonucunda 7 kişilik yönetim kurulu ve 25 kişilik üst kurul delegesi de belirlendi. Mimarlar odasının taş binasında gerçekleşen kongre, saat 09:00’da başladı. Oy verme işlemi 17:00’ye kadar devam etti.

 

BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ

Oy verme işlemi sırasında gelecek dönemden beklentilerini aktaran başkan adayı Prof. Dr. Kamuran Öztekin, “Yeni dönemde kentimize hizmet etmiş olan oda başkanlarımın yolunda devam edeceğim. Onların çizmiş olduğu yolda biz de aynı şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Bundan önceki başkanların bu kente ve ülkeye çok fazla katkıları oldu. Benim de amacım daha fazla nasıl katkı verebilirim olacak. Kentin dinamikleri vardı, biz de kentin dinamikleriyle birlikte hareket edeceğiz, eğer onların bizim yardımımıza ihtiyacı varsa biz onlara yardım edeceğiz, eğer bizim yardıma ihtiyacımız olursa onlardan yardım isteyeceğiz” dedi.

 

KATKI VERECEĞİZ

Prof. Dr. Öztekin, “Bugün oldukça karlı bir gün. Bu gün de buraya kadar gelip bizi destekleyen meslektaşlarıma, arkadaşlarıma ve eski başkanlara teşekkür ediyorum. Bu şehirde mimarlık fakültesinde dekanlık yapmış bulundum, şu an yapacağım görev ise bundan çok farklı. Önümüzdeki dönemde yerel yönetimler ve akademik çevrelere daha fazla katkı vermeye çalışacağız. Geçmiş dönemlerde mimarlık okuyan öğrencilerle ilişkilerimiz iyi idi, bunu daha da geliştirmeye çalışacağız, onları odanın faaliyetlerinde daha fazla göreceğiz. Ülke ve kentin sorunlarına nasıl katkı sunabileceğimizi düşünüp uygulayacağımız bir dönem geçireceğiz. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından oylama sürdü ve Prof. Dr. Kamuran Öztekin odanın yeni başkanı seçildi. 

 

YÖNETİM KURULU

Prof. Dr. Kamuran Öztekin, Yrd. Doç. Dr. Didem Erten Bilgiç, Hakan Yalçın, Füsun Yılmaz Deniz, İbrahim Türkeri, Hüseyin Aksu, Abdullah Küçük.


Kocaeli Bizim Yaka 


Geri Dön