25 / 04 / 2024

Mimarlık ve Arkeoloji Sempozyumu, 12 Eylül'de yapılacak!

Mimarlık ve Arkeoloji Sempozyumu, 12 Eylül'de yapılacak!

  “YENİKAPI – Mimarlık, Altyapı ve Arkeoloji Sempozyumu ”, Fatih Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Politecnicodi Milano Mimarlık Okulu 'nun işbirliğiyle,12 - 13 Eylül 2011 tarihleri arasında İstanbul 'da gerçekleşecek



Marmaray Projesi ile halkın gündemine giren Yenikapı, İstanbul 'un yüksek yoğunluklu kentsel alanının altyapı gelişimi ile bağlantılı ve sürdürülebilir gelişmenin sağlanmasında stratejik öneme sahip bir düğüm noktasıdır. Bu özellikler Yenikapı için, kentte yaşayanları ve olası yatırımcıları kapsayan, alanın potansiyelini ve gücünü vurgulayacak, ekonomik bir etkileşim ağı kuran, açık bir iletişim stratejisi geliştirilmesini gerekli kılmaktadır. Bu amaçla Fatih Belediyesi, İTÜ Mimarlık Fakültesi ve Politecnicodi Milano Planlama ve Mimarlık Bölümleri tarafından mimarlık, altyapı ve arkeoloji açılarından Yenikapı 'nın değerlerini ve fırsatlarını ortaya koyan bir sempozyum planlanmıştır.
 
Birinci gün İstanbul Arkeoloji Müzesi Konferans Salonu ve ikinci gün İTÜ Taşkışla Yerleşkesi 'nde yapılacak altı panelde Yenikapı ile ilgili mevcut durumun yanı sıra semtin geleceğine ilişkin sorunlara çözüm önerileri getiren konuları gündeme taşıyacak. Ek olarak konuşmacılar kentsel dönüşümde karşılaşılan koruma problemlerini, özellikle kültürel mirasın sürdürülebilirliği konusunu Yenikapı ölçeğinde masa yatırılacak. Sempozyum kapsamında Aya İrini Müzesi 'nde Yenikapı fotoğraflarından oluşan bir de sergi açılacak. Ayrıntılı bilgi ve program için: http://www.yenikapi-ynkp.com/
 
YENİKAPI – Mimarlık, Altyapı ve Arkeoloji Sempozyum 'nun sponsorluğunu ENI (anasponsor), Fatih Belediyesi, Yapı Kredi, Samsung Türkiye, Vodafone Türkiye (iletişim) üstlenirken etkinlik İstanbul TeknikÜniversitesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi (mekan), İstanbul Topkapı Müzesi (mekan) tarafından desteklenmekte.
 
YENİKAPI – Mimarlık, Altyapı ve Arkeoloji Sempozyumu
 
Tarih: 12 EYLÜL 2011 PAZARTESİ
Saat: 09:30-19:00 arası
Yer: İstanbul Arkeoloji Müzesi Konferans Salonu Topkapı Sarayı Müzesi altı   - FATİH
 
Aya İrini (Sergi Açılışı) 19:30 - 20:30 Sergi 12- 16 Eylül tarihleri arası açık kalacak.
                     
Sempozyum ikinci günü, 13 Eylül 2011 Salı 09:30-19:30 saatleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Yerleşkesi 'nde devam edecek.


Geri Dön