19 / 04 / 2024

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi buluştu!

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi buluştu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğini geliştirecek olan ‘Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Buluşmaları’ çalışması başladı




Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Buluşmaları çalışması başladı. Uygulamanın ilk buluşması SDKM’de gerçekleşti. Buluşma kapsamında Mimarlık ve İç Mimarlık bölümü öğrencilerinin proje sergisi açıldı. Sergiye Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan, Başkan Danışmanı Tahir Akman ve fakülte öğrencileri katıldı. 7 Haziran’a kadar gezilebilecek olan serginin ana teması Kocaeli kenti için havaalanı, kayak merkezi, kültür ve kongre merkezi, müze, yerleşim alanları gibi mimari ve iç mimari çözümlerini kapsıyor. Öğrenciler tarafından tasarlanan projelerde kent için farklı çözüm önerileri sunuluyor.


AKADEMİK ÇALIŞMALAR FAYDALI OLACAK


Sergi açılışında konuşan Başkan Vekili Zekeriya Özak, şehrin yapılaşmasında Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin akademik ve bilimsel çalışmalarının kente faydalı olacağını söyledi. Başkan Vekili Özak, “Kentsel dönüşüm başta olmak üzere çeşitli projelerde Mimarlık Fakültesi ile birlikte çalışmak başarılı işlere vesile olacaktır” dedi.




İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA ÖRNEK ÇALIŞMA


Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan ise “Uygulamalarıyla Kocaeli’ni inşa edecek ve güzelleştirecek; kente mührünü vuracak, yarınki mimarlardır. Yarınki Kocaeli’nin mimarlarının bizce çok değerli olan bu çalışmalarını sizler de beğenirseniz müsterih olacak ve görevini başarmış kişilerin iç huzuru ile dolacağız. Ve buradan alacağımız cesaretle belki de ‘Üniversite-Büyükşehir Belediyesi İşbirliği’ konusunda örnek olacak bir çalışmayı bugün burada başlatmış olacağız” şeklinde konuştu. Sergide 2006-2013 yılları arasında fakültenin tasarım atölyelerinde üretilen 44 mimari proje ile 20 iç mimari proje yer alıyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön