25 / 04 / 2024

Mimarsinan OSB, önemli sanayi merkezlerinden biri oluyor!

Mimarsinan OSB, önemli sanayi merkezlerinden biri oluyor!

Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri OSB'den sonra sanayi yatırımlarının giderek yoğunlaştığı ikinci bölge konumda. OSB, şimdiden Orta Anadolu'da geleceğin önemli sanayi merkezlerinden biri olmaya başladı.



OSB, şimdiden Orta Anadolu'da geleceğin önemli sanayi merkezlerinden biri olmaya başladı. Bölgenin ufku açık. Zira genişleme alam hayli büyük. Planlaması ve ünar çalışmaları tamamlanarak yatırımlara açılan 4.5 milyon metrekarelik alana 1.5 milyon metrekarelik yeni saha eklenerek, toplam alan 6 milyon metrekareye çıkarıldı. Böylece Mimarsinan OSB'de yatırım düşleyen girişimcilerin de önü açılmış oldu. 

Mimarsinan OSB'de büyüklükleri 5 bin metrekare,173 bin metrekare arasında değişen 384 sanayi parseli var. 130 firma bölgede faaliyet gösteriyor. 100 firmanın inşaat çalışmaları devam ediyor, 70 firma da hafriyat aşamasında. 25 parsel ise sahiplerini bekliyor. Ağırlıklı olarak bölgede gıda, mobilya ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar yer alıyor. Bölgenin genişleme alanında toplamda 10 adet sanayi parseli üzerinde kurulmuş olan, 2007 yılında tahsisi gerçekleştirilen, 123 bin 205 metrekare alana sahip, gıda sektöründeki 24 firmanın inşaatı tamamlanarak 2012 yılında faaliyete geçti. 


Kayseri Sanayi ve Ticaret Merkezinin de bölgede olması gıda sektöründe bölgeyi cazibe merkezi haline getirdi. Aynı zamanda bu yapı bölgede vitrin teşkil edecek planlı ve modern yapüanüe gıda sektöründeki firmalara da örnek oluyor. 

Kendine özgü bir üretim üssü olan bölgede istihdam edilecek işçi sayısının 2023 yüına kadar 20-25 bin aralığına çıkacağı tahmin ediliyor. Bölge, en geç 2023 yılına kadar gelişimini tamamlayarak, Kayseri'de üretim üssü olacak. Kayseri, sanayileşme açısından özellikle son yılarda önemli mesafeler katetmiş bir merkez. 16 yıl önce kurulmasma rağmen Mimarsman OSB beklenmedik bir ivme göstererek, Kayseri OSB'den soma adından en çok söz ettiren endüstri alanlarından biri haline geldi. 

Arsa satışlarından elde edüen gelirlerle altyapı çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Bölgemizde elektrik, su, yağmursuyu, kanalizasyon, doğalgaz ve haberleşme altyapı çalışmalarının büyük bir kısmını bitirerek sanayicüerimizin hizmetine sunduk. Gerekli prosedürlerin tamamlanması üe 2 bin metreküp/ gün olan ilk etap arıtma tesisimizin inşaatı devam ediyor. 2015 yılı içinde devreye alarak sanayicüerimizin hizmetine sunacağız. Nihai arıtma tesisimizin kapasitesi 6 bin metreküp/gün olacak. Tamamı 32 küometre olan bölge içi yolların büyük bölümü parke ve asfalt olarak kaplandı. Kalan bölüm, diğer altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla beraber parke ve asfaltlanmayı bekliyor. 


Bölgede 40 adet küçük işyeri projesinden, birinci etap olan sekiz adet iş yerinin inşaatı tamamlandı. 3 bin 500 kişilik cami inşaatı ise devam ediyor. 2016 yılında faaliyete geçmesi planlanan toplantı ve kongre merkezi için de çalışmalar sürüyor. Bölge yönetimi olarak çevreye büyük önem veriliyor. Şu ana kadar bölgeye 80 bin adet ağaç kazandırıldı. Hedef bunu kısa sürede 100 bine çıkarmak. 

Bölge, tarihi İpek Yolu ve Orta Anadolu'yu doğuya bağlayan Kayseri Malatya Devlet Karayolu üzerinde oluşum sürecini yaşıyor. Bölge önemli bir ulaşım güzergâhı üzerinde olmakla kalmıyor, şehir merkezine yakınlığı ve de yatırımcılar için önemli olanaklar sağlıyor. Ayrıca, Mimarsinan OSB'nin, Abdullah Gül Üniversitesi'ne komşu olması, bölgedeki sanayiciler için bir başka avantaj olarak görülüyor. 


Dünya 


Geri Dön