25 / 04 / 2024

Mimarsinan Yüksek İhtisas Hastanesi Kreşi’nin temeli atıldı!

Mimarsinan Yüksek İhtisas Hastanesi Kreşi’nin temeli atıldı!

Yıldırım Belediyesi'nin her 5 mahalleye 1 kreş projesi kapsamında hayata geçirdiği Mimarsinan Yüksek İhtisas Hastanesi Kreşi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.




Yıldırım Belediyesi tarafından öncelikli hizmet gurubu olarak belirlenen çocukların gelişimine katkı sağlamak adına hazırladığı her 5 mahalleye 1 kreş projesi kapsamında hayata geçirilen Mimarsinan Yüksek İhtisas Hastanesi Kreşi’nin temelini düzenlenen törenle attı. Temel atama törenine Yıldırım belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile birlikte AK Parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Osman Mesten, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Başkanvekili Abdülkadir Karlık, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Embiya Akkuş, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, MHP İl Başkan Yardımcısı Fatih Toprak, Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül,  Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, Yüksek İhtisas Hastanesi yöneticisi Soner Cander, muhtarların yanı sıra sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 


‘VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİYORUZ’


Yıldırım’a hizmet için göreve talip olduklarında hazırladıkları İdeal Şehir Yıldırım’a 100 adım vizyonu kapsamında Yıldırımlılara verdikleri tüm sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım için çizdiğimiz vizyon içerisinde özellikle kreşleri çok önemsiyoruz. Çünkü yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın tam donanımlı bireyler olarak yetişmesinin ilk adımı bu kreşler olacak. Bununla birlikte kadınların istihdama dahil olabilmesi adına kreşler çok önemli. Bunları göz önünde bulundurarak ilçemize bölgesel kreşler yapıyoruz” dedi.


 


MODERN BİNADA EĞİTİM VERİLECEK


Mimarsinan Yüksek İhtisas Hastanesi’nde temeli atılan  ve maliyeti 1 milyonu geçen kreşin yüksek standartlara sahip bir eğitim kurumu olacağını aktaran Başkan Edebali, “215 metrekaresi oyun bahçesi olmak üzere toplamda bin 530 metrekare alanda hizmet verecek kreşimizin bünyesinde; 5 adet oyun ve etkinlik odası, emekleme odası, emzirme odası, sağlık odası ve 2 adet uyku odası yer alacak. Bu kreşin yapımı konusunda daha belediye başkanlığına aday olduğumuz dönemde sağlık çalışanlarımıza söz vermiştik bu sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluk ve gururunu paylaşıyoruz” diye konuştu.


 


BAŞKAN EDEBALİ’YE TEŞEKKÜR


Hastanenin 25 yıllık biz hizmet geçmiş olduğunu hatırlatan Kamu Hastaneleri birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, bu süreç boyunca en büyük ihtiyaçlarından birisi kreş olduğunu hatırlatarak, “Bu eksiklikten dolayı hastanede görev yapan arkadaşlarımızdan tayin isteyenler oluyordu. Bu gün bu eksiğinin giderilmesi konusunda atılan adım arkadaşlarımızın motivasyonunu ciddi oranda yükseltti. Her zaman yanımızda olan desteğini hiç bir zaman bizden esirgemeyen Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye sağlık çalışanları adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


 


YILDIRIM’DA ÖRNEK İŞLERE İMZA ATILIYOR


Yıldırım Belediyesi’nin ve Başkan İsmail Hakkı Edebali’nin, belediyeciliğin asfalt yapmaktan ibaret olmadığının en güzel örneklerinden birisi olduğunu ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, “Yıldırım Belediyesi, ortaya koyduğu insan ve yaşam odaklı projelerle ilçenin kaderini değiştiriyor. Görüyoruz ki Yıldırım’da emanet ehline verilmiş. Başkanımız Edebali ve ekibini enerjilerinden ve hizmet aşklarından dolayı kutluyor ve kendilerine hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” dedi. 16 Nisan’da gerçekleştirilecek Anayasa Referandumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ise “Başkanlık sistemi gökten zembille inmedi. Dünyada bir çok ülkede uygulanıyor. Bu sistem milletimizin önünü açacak” diye konuştu.  Yıldırım Belediyesinin büyük bir enerjiyle ilçeye çok önemli kazanımlar sağladığını aktaran Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da her geçen gün daha yaşanabilir bir Yıldırım’ın ortaya çıktığını söyledi.



Yıldırım Belediyesi



Geri Dön