19 / 04 / 2024

Mimart Yapı Çorlu'da otel hastane ve AVM inşa edecek

Mimart Yapı Çorlu'da otel hastane ve AVM inşa edecek

Mimart Yapı Çorlu'da 20 milyon $'lık otel hastane ve AVM inşa edecek



Hızlı gelişen sanayisiyle İstanbul'a yakın bölgeler içinde en çok gelecek vadeden yerleşim merkezlerinden biri olan Çorlu'nun ilk büyük konut projesini inşa eden Mimart Yapı, şimdi de ilçenin “iş oteli, hastane ve alışveriş merkezinden” oluşan ilk karma yapılı projesine imza atıyor. Projenin inşaatına 2011'de başlayacak olan firma, Armada City Plus projesiyle ilçenin en büyük metrekareli dairelerini 69 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor

İstanbul'a yakınlığı ve gelişen sanayisi ile son birkaç yılda Türkiye'nin en gelişmiş 10 ilçesinden biri haline gelen Çorlu'da 1.831 dairelik Armada City ile ilçenin en büyük konut projesine imza atan Mimart Yapı, bölgedeki yatırımlarını büyütme kararı aldı. Şirket 20 milyon dolar yatırımla ilçenin ilk karma yapılı projesini hayata geçirmek için harekete geçti. Projenin ilçede otel, hastane ve alışveriş merkezinin birarada olduğu ilk proje olduğunu söyleyen Mimart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özdemir, “Bu proje, Armada City projemizin 3'üncü etabı olacak. Toplam 20 bin metrekarelik bir alanın 5 bin metrekaresinde 200 yataklı ve toplantı salonlarıyla firmalara hitap edecek bir iş oteli planlıyoruz. Projenin 5 bin metrekaresinde 100 odalı bir özel hastane, 10 bin metrekaresinde ise 20 bin metrekare kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezi olacak” diye konuştu. Özdemir, projeyi 2011 sonunda başlayıp 1 yıl içinde tamamlayacaklarını söyledi.

Yeni projeler gündemde

Bahçeşehir'de teslim ettikleri 4 katlı Armina Evleri'yle tanınan Mimart Yapı, 2011 yılında toplam 100 milyon dolar yatırımla 2 yeni projenin de startını vermeyi planlıyor. Maltepe'de orta ve üstü gelir grubuna 700-800 dairelik bir proje inşa edeceklerini ifade eden Özdemir, “Bu proje fiyat olarak orta gelir grubuna hitap etse de kalite olarak A gelir grubunun ihtiyaçlarına uygun tasarlanacak” dedi. Özdemir, yine 2011 yılında Bayrampaşa'da da rezidans ve alışveriş merkezinin içinde olduğu 90 bin metrekare inşaat alanına sahip bir proje geliştireceklerini sözlerine ekledi.

Armada City Plus'ta kampanya Nisan sonuna uzatıldı

Armada City projesinin 865 konutluk ikinci etabı olan ve ilçedeki en geniş dairelerin sunulduğu Armada City Plus'ta Mart'ta başlayan ancak yoğun talep nedeniyle Nisan sonuna kadar uzatılan bir kampanyayla 1+1'lerden 64 m2 olanlar 61 bin, 68 metrekarelikler 63 bin, 75 metrekarelikler ise 69 bin liradan satılıyor. Projede 110 m2 2+1'ler 99 bin, 131.5 m2 3+1'ler 119 bin, 144.5 m2 3+1'ler 129 bin, 177 m2 4+1 daireler ise 159 bin liradan satışa sunuluyor. 12-84 ay arasında sabit taksit ile ödeme imkânı verilen projede ayrıca dosya-sigorta, ekspertiz masrafı alınmaksızın Mimart Yapı bünyesinde kredilendirme mevcut. Sözleşme anında daire bedelinin yüzde 25'i kadar peşinat ödenen projede 6 ay ara ile 3 ara ödeme yapılarak hem peşinat yükü hem de taksit tutarı düşürülebiliyor.

Lojistik köy gözde yaptı
Avrupa ve Asya arasındaki bağlantı yollarının Çorlu'dan geçiyor olması, serbest bölge avantajı, uluslararası taşımacılığa açık Tekirdağ Limanı'ndan Muratlı'ya uzanan tren yolu inşaatı, uçuşlara başlayan sivil havaalanı ve lojistik köy projesi bölgenin önemini arttırıyor. Teknolojide dünyanın en büyük markalarından biri olan HP'nin yeni bölgesel üretim tesisi için Çorlu'yu seçmesinin de ilçenin potansiyelinin gelecekte daha çok artacağının göstergesi olduğu belirtiliyor.

Kentin tam merkezinde inşa ediliyor
Çorlu'nun merkezinde 106 bin 126 metrekare alan üzerinde radye temel, tünel kalıp sistemiyle inşa edilen Armada City'de 11 katlı 37 blok yer alıyor. Güvenliğin kameralarla sağlandığı projede yüzme havuzları, futbol sahaları, basketbol-voleybol sahaları, tenis kortları ve fitness center da bulunuyor. Proje, Orion ve Kipa alışveriş merkezlerine, yapımı devam eden 300 yataklı devlet hastanesine, bankalara ve daha birçok ihtiyaca yalnızca 1 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.
Nihal Yuvacan/Vatan


Geri Dön