17 / 04 / 2024

Mina Galvaniz Fabrikası Diyarbakır OSB'de kuruldu!

Mina Galvaniz Fabrikası Diyarbakır OSB'de kuruldu!

Diyarbakır’ın ilk ağır sanayi fabrikası olma özelliğinde, yılda 60 bin ton kapasiteyle bünyesinde 200 personel bulunduran bölgenin en büyük galvaniz fabrikası, Diyarbakırlı genç iş adamı Recep Özekinci tarafından Diyarbakır OSB'de kuruldu...




Diyarbakır’ın ilk ağır sanayi fabrikası olma özelliğinde, yılda 60 bin ton kapasiteyle bünyesinde 200 personel bulunduran bölgenin en büyük galvaniz fabrikası, Diyarbakırlı genç iş adamı Recep Özekinci tarafından Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu.


Çözüm sürecinin başlamasının ardından bölgede oluşan huzur ve barış iklimi, yatırım alanlarını her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Bir dönem fabrikasız kent olarak bilinen Diyarbakır, artık ağır sanayi fabrikalarını da bünyesinde barındırmaya başladı. Mina Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı yüksek inşaat mühendisi Recep Özekinci’nin OSB’de 25 milyon lira yatırımla kurduğu galvaniz fabrikası, Diyarbakır’da kurulmuş en büyük fabrika olarak üretim yapıyor.


"SÜREÇ ÇOK ÖNEMLİ"


Ankara, İstanbul gibi illerden transfer ettiği yöneticilerin yer aldığı organizasyon yapısıyla farklılık oluşturan Mina Galvaniz, şu an 200 olan personel sayısını kısa sürede 300'e ulaştırmayı hedefliyor. 8 aylık kısa bir sürede Diyarbakır OSB’de fabrika kurduklarını dile getiren Mina Galvaniz Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Özekinci, fabrikayı kurmalarının en önemli etkisinin çözüm süreci olduğunu söyledi. Bölgedeki demir ve galvaniz sektöründeki eksikliği gidermek amacıyla büyük yatırım yaptıklarını anlatan Özekinci, "Bölgede oluşan huzur ortamı biz yatırımcıları çok heveslendirdi. Bölgemizde yatırımlar artmalı, yatırımcılarımızı bu bereketli topraklar üzerine yatırım yapmalarını bekliyoruz" dedi.


"HIZLA BÜYÜYORUZ"


Bünyesinde barındırdığı profesyonel kadrosuyla fabrikada üretilen ürünleri yurt içi ve yurt dışında bir çok ülkeye ihraç ettiklerini belirten Özekenci, "Fabrikamızda elektrik dağıtım şirketleri, GSM operatörü şirketleri enerji, inşaat ve bunun gibi bir çok sektörün ihtiyacı olan ve bölgede enerji nakil hatları, aydınlatma direkleri, sıcak daldırma galvaniz, oto bariyer imalatı, GSM operatör direkleri, çelik konstrüksiyon ürünlerini üretiyoruz. 2013 yılında faaliyete geçen fabrikamız Türkiye’de galvaniz ve imalat pazarında hızla büyüyen, tercih edilen saygın, global bir firma olmayı hedefliyor ve son teknoloji makine parkuru ile Diyarbakır’dan Türkiye’nin markası olma yolundadır” şeklinde konuştu.



Son Dakika


Geri Dön