26 / 04 / 2024

Minibüsçülerden yardım çağrısı!

Minibüsçülerden yardım çağrısı!

Gürsu Minibüsçüler Odası Başkanı Recep Kaya, minibüsçü esnafının sorunlarını TBMM 'ye taşıdı. Ankara 'ya giderek Bursa Milletvekilleri ile görüşen Kaya, TBMM 'den destek sözü aldı.



Gürsu Minibüsçüler Odası Başkanı Recep Kaya, minibüsçü esnafının sorunlarını TBMM'ye taşıdı. Ankara'ya giderek Bursa Milletvekilleri ile görüşen Kaya, destek sözü aldı. AK Parti Milletvekilleri İsmet Su, Bedrettin Yıldırım ve Önder Matlı ile görüşen Kaya, Doğu Garajı'nın kapanması durumunda, 80 minibüs sahibi ve şoförlerinin değil, ilçenin ulaşımının da etkileneceğini açıkladı. Kendilerine alternatif olarak BESOB otoparkının yanında 700 metrekarelik bir alanı kiraladıklarını beyan eden Kaya, vekillerden destek istedi.

 

TALEBİMİZ DEĞERLENDİRİLSİN 


Kaya, "Vekillerimiz ile görüştüm. Oluşması muhtemel sıkıntıları anlattım. Vekillerimiz ortaya çıkabilecek sıkıntıların en aza indirmek adına gereken yardımı yapacaklarının sözünü verdi. Gürsu ile merkezi birbirine bağlayan köprü vazifesi gören biz minibüs esnafı, ulaşım noktasında 35 bin yolcuya her gün, her türlü hava muhalefetine rağmen düzenli olarak hizmet veriyoruz. BESOB yanındaki otoparkı kiralayarak bir adım attık" dedi. 


ALTEPE EL KOYSUN


Kaya, UKOME tarafından bir kaç gün önce alınan ve kendilerinin de beklemediği bir yazının da bilgisini paylaştı. Kaya "Elimize ara karar olarak aldıkları bir metin ulaştı. 

Gürsu metro istasyonunun yanında Büyükşehir Belediyesi tarafından cep yapıldı. Bu cepten işletmesi özel bir şirket olan sarıbeyaz minibüslerin ilçenin içinden geçerek Dışkaya TOKİ'lere yolcu taşıyacakları bilgisini yazıyordu. Biz Dışkaya TOKİ'ye her gün 15 minibüsle hizmet veriyoruz. Yolu dahi olmayan, şehir merkezinden 34 kilometre uzakta olan bu yerleşim yerine her türlü zorlu hava şartlarına rağmen hizmet götürüyoruz. Oluşturulan bu D-23 hattı bizi yaralamıştır. 

BURULAŞ'ın yeni araçlar alarak, kartlı sisteme girmeyi de taahhüt ederek vermiş olduğumuz teklifi dahi değerlendirmeyerek böyle bir girişimde bulunmuş olması bizi üzmüştür. Hayata tutunma mücadelesi veren minibüs esnafına Başkan Altepe'nin sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi.


Bursa Kent


Geri Dön