19 / 04 / 2024

MIPIM 2016'da yeni projeler sergilenecek!

MIPIM 2016'da yeni projeler sergilenecek!

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Kentsel dönüşümün tartışmalı bölgesi Fikirtepe'de 'Yenitepe İstanbul' konut projesini geliştiren Nuhoğlu İnşaat da fuara katıldı. Fikirtepe'den MIPIM'e katılan tek firma olduklarını söyledi.



Kentsel dönüşümün tartışmalı bölgesi Fikirtepe'de 'Yenitepe İstanbul' konut projesini geliştiren Nuhoğlu İnşaat da fuara katıldı. Fikirtepe'den MIPIM'e katılan tek firma olduklarını söyleyen Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, gelecek yıl firmaların birleşerek etkili bir tanıtım yapacağını söyledi. Bölgede ruhsatını alan ya da alma aşamasında olan 15 firma olduğunu dile getiren Nuhoğlu, "Fikirtepe'de dönüşüm 4 yıldır tartışılıyor. Süreç bu yıl hızlanacak ve 30 firma bölgede inşaata başlayacak" dedi. Yabancı yatırımcıların ruhsatlı ve kat ittifakı kurulan gayrimenkul projelerini tercih ettiğini belirten Nuhoğlu, Fikirtepe'de ruhsat alamayan çok sayıda firma olduğu için MIPIM'e katılım olmadığını dile getirdi. 2016'da gerçekleşecek fuarda ise tüm firmaların birleşerek tanıtım yapacağını ifade eden Nuhoğlu, "2016'da Fransa'da Fikirtepe yılı olacak. 25-30 bin konutluk yeni projelerin maketlerini sergileyeceğiz" diye konuştu. 


PLATFORM KURULDU 

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm süreci 4 yıl önce başladı ancak hâlâ sorunlar çözülmedi. Bölgedeki problemleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk ile görüştüklerini belirten Ali Nuhoğlu, şunları anlattı: "Ankara'dan sonra İstanbul'da da toplantı yaptık ve bir platform kurmaya karar verdik. Nuhoğlu İnşaat, Teknik Yapı, Emay, Anka Yapı, Baysaş, Vartaş, Haldız İnşaat, Selimoğlu İnşaat ve Pana Grup platforma katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi de sürece dahil. Geç de olsa master plan yapılması, Fikirtepe'nin yurtiçi ve dışında tanıtılmasını sağlayacağız."


Sabah


Geri Dön