20 / 04 / 2024

MIPIM'de İstanbul'da ev almanın cazibe ve kazancı anlatılacak!

MIPIM'de İstanbul'da ev almanın cazibe ve kazancı anlatılacak!

İTO, MIPIM'de "en zenginin zengini" yatırımcıları İstanbul'a davet edecek. İTO Başkanı Çağlar: "Fuarda 'İki Kıta Tek Şehir' temalı İstanbul çadırına gelecek ziyaretçiler, önce İstanbul'a aşık olacak, ardından da şehirdeki projeleri tanıma imkanı bulacak" dedi.



İstanbul Ticaret Odası (İTO), 14-17 Mart'ta Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenecek dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2017'de "İstanbul: İki Kıta Tek Şehir" sloganıyla "en zenginin zengini" yatırımcıları İstanbul'a davet edecek.


İTO, dünyanın zengin ve ünlülerinin müdavimi olduğu, Cannes'da yarın açılacak MIPIM'e yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. 


İTO'nun kurduğu İstanbul gayrimenkul çadırı, bu yıl da Paris ve Londra gibi önemli finans başkentlerinin yer alabildiği Cannes'ın en prestijli yeri olan sahil şeridinde bulunuyor.


"İstanbul: İki Kıta Tek Şehir" sloganıyla ziyaretçileri çekmeyi hedefleyen çadır, global yatırımcılar ile İstanbullu gayrimenkul şirketlerinin buluşma noktası olacak.


İTO, 23 binin üzerinde gayrimenkul profesyonelinin ziyaret ettiği MIPIM'de dijital sunumlarla 90 ülkeden "en zenginin zengini" katılımcılara, Türkiye'nin, yatırım yoluyla vatandaşlık imkanlarını anlatacak.


- "İstanbul'da ev almanın cazibe ve kazancını anlatacağız"

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, son iki yıldır "yaşayan İstanbul maketi" ile MIPIM'de önemli bir imaj kampanyası yürüttüklerini, bu yıl ise İstanbul gayrimenkul çadırında kent maketinin yanı sıra ikili görüşmelere ağırlık vereceklerini bildirdi. 


Fuarda "İki Kıta Tek Şehir" temalı İstanbul çadırına gelecek ziyaretçilerin önce İstanbul'a aşık olacağını, ardından da şehirdeki projeleri tanıma imkanı bulacağını belirten Çağlar, "Yatırımcıya 'Akşam çayınızı Türkiye pasaportunuzla İstanbul Boğazı manzaralı evinizde yudumlayın' diyerek Türkiye'de yatırım yoluyla vatandaş olma fırsatını anlatacağız." ifadesini kullandı. 


Çağlar, bilhassa varlıklı yatırımcılar için bir "İstanbul rüyası" oluşturmak istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:


"Yabancı yatırımcıya İstanbul'da yaşamanın en cazibeli ve kazançlı yolunun İstanbul'da bir ev almak olduğunu anlatacağız. Dünyanın iki kıta üzerinde kurulu tek şehrinde prestijli bir projeden ev aldıklarını anlatacağız. Böylece hem evlerinin değerinin her geçen gün arttığına hem de 1 milyon dolar veya üzerinde bir fiyata aldıkları ev sayesinde Türkiye pasaportuna sahip olma hakkı kazanarak artık İstanbullu olduklarına vurgu yapacağız." 


- "İmajımızı bu yıl daha çok yatırıma çevirmek istiyoruz"

İbrahim Çağlar, 685 metrekarelik büyüklüğe ulaşan İstanbul çadırının her noktasını, uluslararası yatırımcılar ile yerli girişimcilerin buluşma yeri olarak planlandıklarını bildirdi.


İki yıldır İstanbul gayrimenkul çadırıyla İstanbul'un imajını daha üst noktalara taşıdıklarını kaydeden Çağlar, 90 ülkeden gelen MIPIM ziyaretçilerinin zihinlerine kazıdıkları bu "güzel" imajı, bu yıl daha çok yatırıma ve paraya çevirmek istediklerini belirtti. 


Çağlar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul ve Türkiye üzerinde oluşturulmak istenen algının bertaraf edilmesi için de çadırın her noktasını bu yılki "İstanbul: İki Kıta Tek Şehir" sloganına uygun olarak dizayn ettiklerini bildirdi. 


AA


Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi


İstanbul Ticaret Odası (İTO), dünya zengin ve ünlülerinin müdavimi olduğu Fransa’nın Cannes kentinde 14-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’e yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.


İTO’nun kurduğu çadır bu yıl da sadece Paris ile Londra gibi önemli finans başkentlerinin yer alabildiği en prestijli yeri olan sahil şeridinde bulunuyor. “İstanbul: Two Continents One City (İki Kıta Tek Şehir)” sloganı ile ziyaretçilerini çekmeyi hedefleyen gayrimenkul çadırı, global yatırımcılarla İstanbullu gayrimenkul şirketlerinin buluşma noktası olacak.


İTO, MIPIM’in ‘creme de la creme’, yani ‘en zenginin zengini’ ziyaretçilerine Türkiye’nin yatırımcı yoluyla vatandaşlık imkanlarını anlatacak. İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, son iki yıldır Yaşayan İstanbul Maketi ile fuarda önemli bir imaj kampanyası yürüttüklerini söyledi. Çağlar, bu yıl ise İstanbul Gayrimenkul Çadırı’nda kent maketinin yanı sıra B2B (ikili görüşme) görüşmelere ağırlık vereceklerini söyledi.


‘Çayınızı Türkiye pasaportunuzla boğazda yudumlayın’

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, “İstanbul Çadırı’na gelecek fuar ziyaretçileri, önce İstanbul’a aşık olacak ardından da İstanbul’daki projeleri tanıma imkanı bulacaklar. Yatırımcıya ‘akşam çayını Türkiye pasaportunuzla İstanbul boğazı manzaralı evinizde yudumlayın’ diyerek Türkiye’de yatırım yoluyla vatandaş olma fırsatını anlatacağız. Bilhassa varlıklı yatırımcılar için bir İstanbul rüyası oluşturmak istiyoruz. Yabancı yatırımcıya İstanbul’da yaşamanın en cazibeli ve kazançlı yolunun İstanbul’da bir ev almak olduğunu anlatacağız. Dünyanın iki kıta üzerinde kurulu tek şehrinde prestijli bir projeden ev aldıklarını anlatacağız. Böylece hem evlerinin değerinin her geçen gün arttığına hem de 1 milyon dolar veya üzerinde bir fiyata aldıkları ev sayesinde Türkiye pasaportuna sahip olma hakkı kazanarak artık İstanbullu olduklarına vurgu yapacağız” dedi.


‘İmajımızı bu yıl daha çok yatırıma çevirmek istiyoruz’

685 metrekarelik büyüklüğe ulaşan İstanbul Çadırı’nın her noktasını, uluslararası yatırımcılar ile yerli girişimcilerin buluşma yeri olarak planlandıklarını belirten Çağlar, “İki yıldır, İstanbul Gayrimenkul Çadırı ile İstanbul’un imajını daha üst noktalara taşıdık. 90 ülkeden gelen MIPIM ziyaretçilerinin zihinlerine kazıdığımız bu güzel imajımızı bu yıl daha çok yatırıma, paraya çevirmek istiyoruz” dedi.


İTO Başkanı Çağlar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul ve Türkiye üzerinde oluşturulmak istenen algının bertaraf edilmesi için de çadırın her noktasını bu yılki ‘İstanbul: Two Continents, One City’ sloganına uygun olarak dizayn ettiklerini söyledi.


Vatandaşlık için davet edilecek

Bu arada İstanbul Çadırı’nın en önemli işlevlerinden biri, zengin yabancı yatırımcıyı Türk vatandaşı yapmak için hayata geçirilen yasanın doğru anlatılmasına sunacağı katkı olacak. Hükümet tarafından ocak ayının ilk günlerinde çıkartılan ve konut satışlarını en az yüzde 10 artırması beklenen kanunla 1 milyon dolar ve üzerinde bir fiyatla konut alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmeye başlandı. Yatırım yoluyla vatandaşlık programının 23 binin üzerinde gayrimenkul profesyonelinin ziyaret ettiği MIPIM’de ilgi görmesi bekleniyor.


Rakamlarla

MIPIM 2017

- 23.000 ziyaretçi

- 2.600 stand açan firma

- 90 ülke

- Ülke bazında katılımda Türkiye 5’inci sırada

- 1.000’den fazla proje

- 150 network etkinliği

- 100 konferans

- 5.300 uluslararası yatırımcı

- 1 milyon kartivizit alışverişi


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


İstanbul Ticaret Odası (İTO), dünya zengin ve ünlülerinin müdavimi olduğu Fransa’nın Cannes kentinde 14-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’e katılıyor. İTO Başkanı Çağlar, ‘İki Kıta Tek Şehir’ temalı İstanbul Çadırı’na gelecek fuar ziyaretçileri, önce İstanbul’a aşık olacak ardından da İstanbul’daki projeleri tanıma imkanı bulacaklar. Bilhassa varlıklı yatırımcılar için ‘bir İstanbul rüyası’ oluşturmak istiyoruz” dedi. 


İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPILACAK

90 ülkeden 5 bin 300 uluslararası yatırımcının katılım sağlayacağı MIPIM Fuarı'nı bu yıl 23 bin profesyonelin gezmesi bekleniyor. İTO’nun kurduğu çadır bu yıl da sadece Paris ile Londra gibi önemli finans başkentlerinin yer alabildiği en prestijli yeri olan sahil şeridinde bulunuyor. İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, son iki yıldır ‘Yaşayan İstanbul Maketi’yle fuarda önemli bir imaj kampanyası yürüttüklerini, bu yıl ise İstanbul Gayrimenkul Çadırı’nda kent maketinin yanı sıra B2B (ikili görüşme) görüşmelere ağırlık vereceklerini söyledi. 


VATANDAŞLIK FIRSATI ANLATILACAK 

Çağlar, yatırımcıya ‘akşam çayını Türkiye pasaportunuzla İstanbul Boğazı manzaralı evinizde yudumlayın’ diyerek Türkiye’de yatırım yoluyla vatandaş olma fırsatlarını anlatacaklarını söyledi. Bilhassa varlıklı yatırımcılar için Türkiye’nin yatırımcı yoluyla vatandaşlık imkanlarını anlatacaklarını vurgulayan Çağlar, "Yabancı yatırımcıya İstanbul’da yaşamanın en cazibeli ve kazançlı yolunun İstanbul’da bir ev almak olduğunu anlatacağız. 1 milyon dolar veya üzerinde bir fiyata aldıkları ev sayesinde Türk pasaportuna sahip olma hakkı kazanarak artık İstanbullu olduklarını söyleyeceğiz” dedi.


Öncelik ülkeye yatırım getirmek

685 metrekarelik büyüklüğe ulaşan İstanbul Çadırı’nın her noktasını, uluslararası yatırımcılarla yerli girişimcilerin buluşma yeri olarak planlandıklarını belirten Çağlar, “İki yıldır, İstanbul Gayrimenkul Çadırı ile İstanbul’un imajını daha üst noktalara taşıdık. 90 ülkeden gelen MIPIM ziyaretçilerinin zihinlerine kazıdığımız bu güzel imajımızı bu yıl daha çok yatırıma, paraya çevirmek istiyoruz” diye konuştu.



Akşam 


Geri Dön