25 / 04 / 2024

MIPIM'de Türkiye'nin potansiyeli herkesi etkiledi!

MIPIM'de Türkiye'nin potansiyeli herkesi etkiledi!

Global konut pazarında yatırımcıların buluşma adresi kabul edilen MIPIM Fuarı, 10-13 Mart 2015 tarihleri arasında, 26'ncı kez düzenlendi. Türkiye'nin potansiyeli MIPIM'de tüm katılımcıları etkilemeyi başardı..



Global konut pazarında yatırımcıların buluşma adresi kabul edilen MIPIM Fuarı, 10-13 Mart 2015 tarihleri arasında, 26'ncı kez düzenlendi. Fransa Cannes'da gerçekleştirilen fuarın, ana organizatörlüğünü Reed Midem yaparken, Türkiye temsilciliğini ise altı yıldır Alkaş yürütüyor. MIPIM 2015 in 19 bin 400 metrekarelik alanda, 93 ülkenin gayrimenkul sektörünün önde gelen firmaların katılımıyla düzenlendiği bilgisini veren Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, bu yılki katılımcı sayısının 22 bin 790, katılım gerçekleştiren profesyonel yatırımcı sayısının ise 4 bin 500'ü bulduğu bilgisini verdi. Kent tanıtım çalışmaları kapsamında 30 ülke heyeti ziyareti ve 2 bin 875 kişiyle birebir görüşme gerçekleştirildiğini kaydeden Yonca Aközer, "Türkiye MIPIM'de geçmiş yıllarda 'Onur Ülkesi' seçildiği gibi bu yıl da fuara damgasını vurdu. Türkiye'nin tamamını temsil edemesek bile, potansiyel herkesi etkiledi. 


Uluslararası yatırımcılar Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki hızını ve marka bilincini hissetti" dedi. 

İstanbul Ticaret Odası öncülüğünde kurulan İstanbul Çadırı'nda kentteki projelerin tanıtımın yapıldığını ifade eden Yonca Aközer, şöyle devam etti: "Ankara, Antalya ve Balıkesir belediyelerinin proje tanıtımları ve özel firmaların maketleri; global gayrimenkul yatırımcılarının ilgisini Türkiye'ye çekti. Orta ve uzun vadede, bu fuara katılımın yararları yüksek düzeyde görülecek. Fuara katılım, Türkiye'nin bir bütün olarak ve proje açısından tanıtılmasına olanak sağladı. Bu tür fuar katılımları yabancı yatırımcının Türkiye'ye yönelmesine katkı sağlayacağından eminiz." MIPIM'i Türkiye'den 721 katılımcının ziyaret ettiğini ifade eden Yonca Aközer, Türkiye'den İstanbul, Ankara, Balıkesir ve Antalya'dan projelerin öne çıktığı bilgisini verdi. Türkiye'den 21 kuruluş ve firmanın, bin 200 metrekarenin üzerinde bir alanda stant ile katılım gösterdiğini belirten Aközer, katılımcıları şöyle sıraladı: "istanbul Ticaret Odası, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,  Ankara  Ticaret Odası, Beyoğlu Belediyesi, DKY inşaat, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Aksoy İnşaat, IMS Proje Yönetimi, Kuzu Grup, Lal Gayrimenkul Değerleme, Nuhoğlu İnşaat, Ofton inşaat, Piyalepaşa Gayrimenkul, Proplan Proje Yönetim, Söğüt İnşaat, Tabanlıoğlu Mimarlık, TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş., Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığıyla inşa edilen Vadistanbul." 


Dünya


Geri Dön