30 / 03 / 2024

Mipim'deki TOKİ standı büyük ilgi çekti!

Mipim'deki TOKİ standı büyük ilgi çekti!

Her yıl Fransa'nın Cannes kentinde dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı olan MIPIM düzenleniyor



Bu yıl 16-21 Mart tarihleri arasında yapılan MIPIM, krizin etkisiyle katılımcı ve ziyaretçi sayısı azalmış olsa da hala görkemini koruyor.
Fuara Paris, Londra ve Rusya damgasını vurdu. Yıllardır fuar alanının yanındaki özel çadırlarda şov yapıyorlar. Bu yıl fuarın en ilgi çeken ismi ise Londra Belediye Başkanı Boris Johnson oldu. Kendine özgü tavrıyla tanınan Johnson, kocaman bir Londra maketinin olduğu özel çadırda yüzlerce kişiyle görüştü, yeni Covent Garden'ı tanıttı, fuarın açılış günü yapılan toplantının da konuşmacısıydı. Aslında fuara Avrupa'nın önde gelen birçok şehrinin belediye başkanı katılmıştı. Bir çoğu konuşmacıydı, bir kısmı ise projelerini tanıttı.
Dünyanın en büyük inşaat şirketlerine sahip olan, ülke ekonomisinin bel kemiklerinden biri gayrimenkul olan Türkiye ise Palais des Festivals'in alt katında iki küçük koridora sıkışmıştı. Birkaç inşaat firmasının dışında ilgi çeken tek stand TOKİ'nin oldu.  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar, sosyal konutlar konusunda yapılan bir toplantıda da konuşmacıydı. İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Bursa büyükşehir belediyeleri de TOKİ'nin standındaydı. Ancak ortalıklarda tek bir belediye başkanı bile yoktu.
Esin Gedik / Akşam

Geri Dön