24 / 04 / 2024

Mir Maden İşletmeciliği'nin adı İhlas Madencilik Enerji oldu!

Mir Maden İşletmeciliği'nin adı İhlas Madencilik Enerji oldu!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin bağlı ortaklarından Mir Maden İşletmeciliği Enerji ve Kimya Sanayi Ticaret Ltd. Şti. 'nin adı İhlas Madencilik Enerji ve Ticaret A.Ş. olarak değiştiriliyor.



İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin bağlı ortaklarından Mir Maden İşletmeciliği Enerji ve Kimya Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ortaklar kurulu kararı ile şirket nev'ini limitedten, anonim şirkete çevirmeye ve şirket ünvanını İhlas Madencilik Enerji ve Ticaret A.Ş. olarak değiştirmeye, ana mukavelesini de yeni ünvanına uygun olarak değiştirmeye ve gerekli işlemleri başlatmaya karar verdi.


Açıklama:

Bağlı ortaklığımız Mir Maden İşletmeciliği Enerji ve Kimya Sanayi Ticaret Ltd. Şti. bugün almış olduğu Ortaklar Kurulu kararı ile Şirket nev'ini Limitedten Anonim Şirkete çevirmeye ve Şirket ünvanını İhlas Madencilik Enerji ve Ticaret A.Ş. olarak değiştirmeye, ana mukavelesini de yeni ünvanına uygun olarak değiştirmeye ve gerekli işlemleri başlatmaya karar  vermiştir.


İlgili ek açıklama:

Yönetim Kurulumuz daha önceki yıllarda Madencilik sektöründe yaşanan büyük iş kazaları, uzun süren bürokratik işlemler, madencilik konusunda belirlenen politikaların uygulanmasındaki aksaklıklar sebebiyle,  İzmir  İli Bayındır ilçesinde yer alan maden işletmesindeki faaliyetlerin bir süre durdurulması yönünde karar almış olup,  Şirket ve yatırımcıların zarara uğramaması için bu duruma ilişkin KAP açıklamasının ertelenmesine, karar verilmişti. Bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında Şirketin faaliyet konusunun genişletilmiş olması ve yeni faaliyet konusu ile faaliyetlerine başlamış olması sebebi ile ertelenen kararların açıklanmasına karar verilmiştir. 

  

Yönetim Kurulumuzun 30.10.2014 tarihli kararında özetle; 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma'da ve 28 Ekim 2014 tarihinde Karaman Ermenek'te gerçekleşen elim maden kazaları neticesinde, Galeri Madenciliği üzerine oluşan ciddi endişeler ve iş güvenliği riskleri, Ayrıca mevsim itibariyle yaşanan olumsuzluklar nedeniyle alınması gereken tedbirler ve madencilik faaliyetini düzenleyecek Maden Kanunun taslağı nedeniyle geçici süre ile İzmir-Bayındır'daki madencilik faaliyetinin durdurulmasına karar verilmiştir. Daha sonra madencilik sektöründeki gelişmelerin ve yasal prosedürlerde ki uygulamalar izlenmesi sonucu alınan 29.07.2015 tarihli Yönetim Kurulu toplantımızda ise özetle; 2014 yılında gerçekleşen elim maden kazaları neticesinde, Galeri Madenciliği üzerine oluşan ciddi endişeler ve iş güvenliği riskleri açısından, madencilik sektöründe yaşanan olumsuzluklar ile 04.02.2015 tarihli 6592 sayılı yeni Maden Kanunu'nun getirdiği külfetler sonrası, İzmir Bayındır maden işletmesinde yapılması planlanan revizyon yatırımlarının maliyetleri artmıştır. Bunun yanı sıra 2015 yılı uluslararası metalik maden borsasında çinko ve kurşun USD/ton fiyatlarının aşırı düşmüş olması neticesinde, İzmir Bayındır işletmesinin bir süre daha gayrı faal tutulmasına karar verilmiştir.

  

Her iki yönetim kurulu kararımız ile ilgili açıklamaların ertelenmesinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nde İçsel Bilgilerin Kamuya Açıklanmasının Ertelenmesi başlıklı maddesinde yer alan düzenlemelere tam olarak riayet edilmiştir.

  

Şirketimizin 23.12.2016 tarihinde yaptığı özel durum açıklamasında da belirtildiği üzere mevcut madencilik faaliyetlerimizi, maden ruhsatlarımızı piyasa rayiçlerine uygun olarak belirlenecek şartlarla rödovans yoluyla %81,71 oranında iştirakimiz olan Mir Maden İşletmeciliği Enerji ve Kimya Sanayi Ticaret Ltd. Şti. devrederek, İştirakimiz nezdinde yürütülmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda maden ruhsatlarımızda yapılacak işlemlerle ilgili ve İştirakimiz tarafından yukarıda yapılan açıklamalar kapsamında faaliyetlerini durdurduğumuz Bayındır Maden İşletmemizde faaliyetlerimizin yeniden başlayabilmesi için gerekli çalışmaların yapılarak yeniden faaliyete başlanılması süresince özel durum açıklaması gerektiren hususlar oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır. 


Geri Dön