25 / 04 / 2024

Mirage İlham Aliyev’in Fransız Sarayı’nın mobilya dekorasyonunu üstlendi!

Mirage İlham Aliyev’in Fransız Sarayı’nın mobilya dekorasyonunu üstlendi!

İstanbul’daki fabrikasında klasik ve avangard mobilya üreten Mirage Mobilya, İlham Aliyev’ in 13 bin metrekarelik Fransız Sarayı’ nın, klasik mobilya ve de ahşap dekorasyonunu üstlendi...



TÜRKİYE’nin mobilyacıları, genellikle İtalyanların egemen olduğu ‘klasik’ mobilya üretiminde de başarılı markalar çıkarıyor. İstanbul ’daki 6 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikada klasik ve avangard mobilyalar üreten Mirage Mobilya, cirosunun yarısını ihracattan sağlıyor. Proje ve ürün bazında, 4.2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Mirage Mobilya’nın patronu Nuri Gürcan, şöyle anlatıyor öyküsünü:


15 YAŞINDA BAŞLADIM


Kayseri Develi doğumluyum. Mobilya işine 15 yaşında başladım. Aile işimiz vardı. Dayım mobilyacıydı ve Kayseri’de bir showroom’u vardı. Askerlikten sonra da İstanbul’a geldim ve dayımın yanında devam ettim. Ortak olduk. İmalat, mağazalar derken işimiz büyüdü. Dayımla ortaklığımız 12 yıl devam etti. Sonra tek başıma devam etmeye başladım. Mirage Mobilya’yı kurdum.


SARAYLARA DEKORASYON


Klasik tarzda mobilya üretmek aslında çok zor bir iş. Çünkü standart ürün sayısı azdır. Ancak, kaliteli ve lüks üretimin de kendine göre pazarı var. Biz hem ürün satıyoruz hem de çok önemli projeleri proje bazında klasik tarzda dekore ediyoruz. İlham Aliyev’in ‘Fransız Sarayı’nın ki 13 bin metrekarelik bir işti tüm dekrasyonunu ve klasik mobilyasını biz yaptık. Özbekistan Başbakanı’nın, ve Türk cumhuriyelerinde çok sayıda bakanın  konutunu, ofisini dekore ettik. En iyi pazarımız Türk cumhuriyetleri ve Ortadoğu.

Yılda ortalama yüzde 20 büyüme yakaladık. Büyümemiz ihracattan ve yurt dışı projelerden kaynaklanıyor. Şu anda da yurt dışında çok iyi projeler yürütüyoruz. Toplam üretimimizin yarısı ihracata gidiyor. Üretimde ve mağazalarda 150 kişilik istihdamımız var. 


BAKÜ’YE 3 BİN METREKARE MAĞAZA


İstanbul’da kendimize ait 3 mağazamız var. Kayseri, Antalya ve Samsun’da franchising sistemiyle açılan mağazalarımız var. Yurt dışında Kazakistan, Özbekistan, Libya, Romanya ve İran’da mağazalarımız bulunuyor. Bakü’de, 3 bin metrekarelik yeni bir mağaza açmak için ortaklık yaptık. Şubat ayında bu mağazamız da açılacak. 

İtalyanlar üretici arıyor


MİRAGE Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Gürcan, Avrupa’daki ekonomik kriz nedeniyle klasik mobilyada hem üretim hem de pazar tarafında ciddi sorunlar yaşandığını belirtiyor ve “Avrupa’daki rekiplerimiz zorda. Çok sayıda klasik İtalyan markası Türkiye’de üretim için ciddi görüşmeler yapıyor. Bizler kendi markamızla üretim için direniyoruz, onlar fason üretime ikna etmeye çalışıyor” diyor.

700’e yakın ürün var, el işçiliği ve ustalık öne çıkıyor

Klasİk mobilya üretiminin standart mobilya üretimine göre çok daha zor ve maliyetli olduğunu anlatan Nuri Gürcan, “Çünkü el işçiliği ve ustalık ağırlıklı bir üretim gerekiyor. Mesela oyma işi Hatay’da çok gelişmiş ve oymaları orada yaptırıyoruz. Klasik üretim yaptığımız için 700’e yakın farklı ürünümüz var” diyor. 


Aynı anda iki ‘deri fuarı’ başlıyor

İSTANBUL’da 21-23 Kasım tarihlerinde iki farklı fuar alanında iki deri fuarı yapılacak. Fuarlardan biri, 22 ülkeden 309 firmanın katılımı ile gerçekleşecek olan İDF 2013 8’inci İstanbul Deri Fuarı. Bu fuar, Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) çatısı altında, TÜYAP Fuar Merkezi’nde yapılıyor. Açılışını, TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı’nın yapacağı fuarda; Leyla Alaton’ un moderatörlüğünde Türkiye ve İtalya’nın marka işbirliğini konu alan bir de panel düzenlenecek.


TÜYAP-CNR KAVGASI


İkinci deri fuarı ise CNR EXPO’da yapılacak Deri ve Kürk Fuarı. Bu fuara da Türkiye, Avrupa, Amerika ve Rusya’dan ziyaretçiler bekleniyor. 150 firmanın katılacağı fuar 21-23 Kasım’da açık kalacak. Deri fuarı rekabeti TÜYAP ile CNR arasında mahkemelik olmuş, iki taraf da haklı olduğunu savunarak geri adım atmamıştı.

Gaziantep-Kıbrıs buluşması

GAZİANTEP Medya Platformu Derneği (GAMEP) ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) işbirliğiyle düzenlenecek “Bölgesel ve Uluslararası Markalar” Ödül törenin bu yılki onur konuğu KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu olacak. GAMEP’in davetlisi olarak 22 Kasım’da Gaziantep’e gelmesi beklenen Eroğlu, 23 Kasım Cumartesi günü resmi  ziyaretlerin ardından Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek GAMEP Ödül törenine katılacak. Eroğlu, bazı markalara ödüllerini verecek.  “Dünya Markaları Bu Topraklardan Çıkacak” temasıyla bu yıl ikincisi düzenleyecekleri ödül töreni hakkında bilgi veren GAMEP Başkanı Nazmi Özkoyuncu, “Törenimize Gaziantep’in yanı sıra 17 ilden uluslararası firmalar da katılacak. Sayın Eroğlu, üyelerimizle tanışma toplantısı da düzenleyecek” dedi. Özkoyuncu, Eroğlu’nun Gaziantepli sanayici ve iş adamlarıyla da bir görüşme yapacağını ve firmaları Kıbrıs’ta yatırıma çağıracağını söyledi.


ABD’de Nyfu.com olacak

MOBİLYA markası Lazzoni’nin Türkiye’de kurduğu e-ticaret sitesi nuev.com, New York’ta da satışa başlıyor.  Nuev.com Genel Müdürü Efe Kababulut, “Lazzoni olarak uzun ABD’de mağazacılık yapıyoruz. New York’luların oturdukları konutları, ne tür mobilyalar  kullandıklarını, mekan özelliklerini çok iyi biliyoruz. Şimdi onlara e-ticaret üzerinden mobilya satışına başlayacağız” dedi. Nuev.com’u 2012 sonunda deneme amaçlı kurduklarını belirten Efe Kababulut, cironun 1 milyon lirayı aştığını söyledi ve şöyle konuştu: “New York’ta iki mağazamız var. Bir tane de Miami’de açacağız. Şu anda bu mağazalarla ABD’de 5 milyon dolarlık ciromuz var. Normal mağazacılık büyüyecek ama internetten mobilya satışımızı da büyütmek istiyoruz. Türkiye’de başarılı olunca New York için de nyfu.com’u kurduk ve e-ticarete başlama kararı aldık. 2014 başında satış başlayacak” dedi.


Kruvaziyerde hedef 2 milyon turist

İZMİR Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, “10 yıl önce ‘gemiler bize neden gelmiyor’ diye sorguladık. Ayakbastı ve liman ücretleri yüksekti. Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın katkısı ile hepsini uygun hale getirdik. 2004 ile 2012 arası 1233 sefer ile 2 milyon 611 bin 272 yolcu İzmir’e geldi. 2013 sonuna kadar 200 sefer yapılmış olacak. Yolcu sayısı 500 bin. Ancak hedefimiz yılda 2 milyon yolcu” dedi.


Hürriyet


Geri Dön