20 / 04 / 2024

Miras kalan dairemi eşimin kredi kartı borcu almamı engeller mi

Miras kalan dairemi eşimin kredi kartı borcu almamı engeller mi

Tamer Heper, Posta Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında " Borç şahsidir " başlıklı yazıyı kaleme aldı...Heper, miras kalan dairenin eşinin kredi kartı borcundan dolayı el konulup konulmayacağı ile ilgili merak edilenleri yanıtladı  



Soru: Babamdan miras olarak bir daire kaldı. Mirasçıları annem, ben ve kardeşim. Annem miras payını bana vermek istiyor ama eşimin kredi kartı borcu var. Bu payı almamda mahzur var mı Eşimin kredi kartı borcundan dolayı el konabilir mi  H.Ç.

Cevap: Şu kredi karü borcu meselesi anlaşılan yine yaygın hale geldi. Zaman zaman bazı aflar daha doğrusu taksitlendirmelerle hallolmaya çalışılır ama mesele tam olarak hallolmaz, yine borç patlar. Anlaşılan yine patlama halinde ki bu soruya günde birkaç okuyucumun mektubunda karşılaşıyorum. Ancak eşi borçlu olan tüm okuyuculanma toptan yanıt vermiş olayım. Borç şahsidir. Kim borçlu ise onun malvarlığına haciz konulur. Birinin borcu için bir başkasının malına haciz konmaz, bir başkasına icra takibi yapılamaz. Yeter ki o başka biri, borçluya kefil olmasın. Şayet kefil oldu ise kefalet hükümleri çerçevesinde borçlu gibi kefil de takip olunur. Okuyucum eşine kefil olmadıysa çekinecek bir durum yok. Babasından kalan mirasa, annesinden gelecek paya da sahip olur. Borç eşinizin borcudur.
Posta/Tamer Heper


Geri Dön