19 / 04 / 2024

Miras vergisi dilekçe örneği!

Miras vergisi dilekçe örneği!

Veraset ve intikal yolu ile sahip olunan taşınmazlar için bir dilekçe verilmesi gerekiyor. Dilekçe taşınmazın bağlı olduğu belediyeye veriliyor. İşte, miras vergisi dilekçe örneği!



Miras vergisi dilekçe örneği!

Türkiye Cumhuriyeti uyruğunda bulunan şahıslara ait mallar ile Türkiye’de bulunan malların veraset yoluyla veya herhangi bir suretle ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikal etmesi halinde, kişi miras vergisi ödenmekle yükümlü oluyor. 


Miras vergisi  Tahakkukundan itibaren 3 yılda ve her yıl Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödenmesi gerekiyor. 2015 yılı miras vergisi 1. taksit ödemeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor. 


Miras vergisinin ödemelerinin yapılabilmesi için ilk olarak malların beyan edilmesi gerekiyor. Miras vergisi beyannamesi;


Ölen kimsesin kanuni ikametgahı Türkiye’de ve ölüm Türkiye’de gerçekleşmiş ise, mükelleflerin de Türkiye’de bulunmaları halinde ölüm tarihini takip eden 4 ay içinde;


Ölen kişinin kanuni ikametgahı Türkiye’de ve ölüm yabancı bir memlekette gerçekleşmiş ise; ölüm tarihini takip eden 6 ay içinde;


Mükellefler vefat eden kişinin bulunduğu yerin dışında başka bir yabancı memlekette olduğu takdirde ise ölüm tarihini takip eden 8 ay içerisinde ilgili Vergi Dairesine verilmesi zorunlu tutuluyor. 


Veraset ve intikal yolu ile sahip olunan taşınmazlar için bir dilekçe verilmesi gerekiyor. Miras vergisi dilekçesi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye veriliyor.


Miras vergisi dilekçesi!



 V.D.KODU


1…………………………………  İNTİKALİN ŞEKLİ(*)

Vergi Dairesi Müdürlüğüne

 

Veraset 

İvazsız İntikaller 

 

2…………………………………………İl-İlçe 

3……………………………………………Olay Kayıt ve Hs. Def. Sıra No.

(Vergi Dairesince Doldurulacaktır.) 

 

Tablo 1: ÖLENİN VEYA İVAZSIZ İNTİKALDE BULUNANIN

1. Vergi Kimlik Numarası(**)

2. Soyadı / Unvanı

3. Adı

4. Baba Adı

5. Mesleği/Faaliyeti

6. Ölüm Yeri ve Tarihi

7. İvazsız İntikalin Meydana Geldiği Yer ve Tarih

8. İkametgah veya İşyeri Adresi

Mahalle:

Cadde/Sokak:

Kapı No:

Daire No:

İl/İlçe:

Posta Kodu:


Tablo 2: MÜKELLEFLERİN

Vergi Kimlik No(**)

Adı Soyadı / Unvanı

AkrabalıkDerecesi

Doğum Tarihi

İkametgah veya İşyeri Adresi /Telefon No.

İMZA


(*) İntikal hangi şekilde meydana gelmiş ise ilgili haneye (x) işareti konulacaktır. 

(**) T.C. vatandaşı olan gerçek kişilerde T.C. kimlik numarası, yabancı kimlik numarası bulunan yabancı gerçek kişilerde yabancı kimlik numarası yazılacaktır. 


Miras vergisinden muafiyet!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön