20 / 04 / 2024

Mirastan feragat etme dilekçesi!

Mirastan feragat etme dilekçesi!

Yasal ve atanmış mirasçılar istekleri doğrultusunda mirastan vazgeçebiliyor. Vefat sonrasında mahkemeye bir dilekçe ile de müracaat edilebiliyor. İşte mirastan feragat etme dilekçesi..



Mirastan feragat etme dilekçesi!

Yasal ve atanmış mirasçılar istekleri doğrultusunda mirastan vazgeçebiliyor. Bunun için mirasbırakan ile mirastan feragat sözleşmesi imzalanabildiği gibi, vefat sonrasında mahkemeye bir dilekçe ile de müracaat edilebiliyor.


Mirasbırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Feragat eden, mirasçılık sıfatını kaybetmiş oluyor. Mirastan feragat etme dilekçesi ise şu şekilde sıralanıyor:


Mirastan feragat etme dilekçesi örneği:


............. Mahkemesine


Davacı:

Vekili:

Davalı:

Konu: Davadan feragat talebi.


Açıklama:

Müvekkilim .../.../.... tarihinde vefat eden miras bırakanın terekesine karşı açmış olduğu "Tenkis Davası'ndan kendi özgür iradesi ile feragat etmiş olup, bu nedenle taleplerimizden ve davadan vazgeçmekteyiz.


Yasal Nedenler: 1086 S.K. m. 91 ve ilgili mevzuat.


Sonuç ve Talep: Yukarıda açıkladığımız nedenlerle davacı müvekkilimin davadan feragat istemi yönünde karar verilmesini saygıyla vekaleten talep ederim. ../../...


Davacı Vekili


Av.


Mirastan feragat sözleşmesi iptal edilebilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön