20 / 04 / 2024

Misbah Demircan'a Okmeydanı halkından itiraz!

Misbah Demircan'a Okmeydanı halkından itiraz!

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Okmeydanı'nın tapu sorunu çözüldü sıra vatandaşın onayıyla kentsel dönüşümde" açıklamasına Okmeydanı halkından itiraz geldi. kmeydanı halkı tapu sorununa çözümü birlikte tartıştı.



BEYOĞLU Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Okmeydanı'nın tapu sorunu çözüldü sıra vatandaşın onayıyla kentsel dönüşümde" açıklamasına Okmeydanı halkından itiraz geldi. 

Başkan Demircan'ın propagandası üzerine, Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneğinin çağrısıyla bir araya gelen Okmeydanı halkı tapu sorununa çözümü birlikte tartıştı. Simge Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya çok sayıda siyasi parti, yöre derneği yönetici ve üyesinin, çok sayıda belediye başkan adayının yanı sıra HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel katıldı. 


Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Okmeydanı Çevre Koruma Derneği Başkanı Ali Çetkin, "Milli Emlak'a, vakıflara para yatırmamız karşılığında hisseli tapu veriyorlar. O hisselerle sorunun çözüleceğini iddia eden belediye başkanının planlarında herkese yer olmadığı açıkça görülüyor. Çünkü 100 bin kişinin oturduğu Okmeydanı halkı için ayrılan konut sahasının yarısını müteahhide vereceğiz. Geriye kalan alana anca üçte birimiz sığar. Ortada açık bir aldatmaca var" şeklinde konuştu.

 

KENTİMİZİ YEDİRTMEYELİM 

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise, Gezi direnişinde Okmeydam'da polisin attığı gaz bombasıyla yaralanan ve hâlâ komada olan B.E.'ın sağlığına kavuşmasını dileyerek konuşmasına başladı. İstanbul'u finans merkezi yapmak isteyen sermayenin Beyoğlu'ya göz diktiğini söyleyen Tüzel, "Rantçı, hırsız, soyguncu siyasete karşı kendi siyasetimizi, kendi geleceğimizi halkın eline alması gerekiyor. Kentinize de geleceğinize sahip çıkın. Bu kent bizim ve kentimizi kimseye yedirmeydim" dedi. 


KADINLAR: 'BİZİ KANDIRAMAZLAR' 

40 yıldır Okmeydam'da yaşadığını söyleyen Şenay Onal, "Bizi borçlandırarak tapu vereceklerini söylüyorlar. Fakat hiçbir şey net değil. Bugün ne yapılabilirizi anlamak için buradayız. Bizi dinleselerdi bu sorun çözülürdü. Başbakan gibi Beyoğlu Belediye Başkanı da bizi kandırıyor. Kanmadığımızı görecekler" diye konuştu. 

Yine uzun süredir Okmeydam'da yaşadığını dile getiren Çiçek Tunç da, "Tapu sorununu halkla çözeceğiz" diyen Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan'ın gerçeği söylemediğini ifade etti. 


Evrensel / Duygu AYBER - Burak KARAKURT


Geri Dön